Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Materia wordt MaterialDistrict

,

Materia wordt MaterialDistrict

Delen

Materia, Material Xperience (On Tour) en Materia Exhibitions gaan door onder een nieuwe naam: MaterialDistrict. Dat meldt de organisatie in een persbericht. De Nederlandse taal is daarbij – in het persbericht en op de website van de organisatie – definitief in de ban gedaan.

’20 years ago, Materia was founded as a material library’, aldus de organisatie richting haar internationale doelgroep. ‘Over the years, the brand evolved into a global platform; materia.nl became the world’s leading website in the field of innovative materials, and Materia’s curated material exhibitions were displayed at numerous shows around the world from Paris to Beijing’.

In 2006 lanceerde Materia de jaarlijkse beurs Material Xperience, een jaar later gevolgd door Material Xperience On Tour, een kleine reizende variant van de beurs, die allerlei internationale evenementen aandoet, waaronder Metstrade en het World Architecture Festival.

De merken Materia, Materia Exhibitions, Material Xperience en Material Xperience On Tour verdwijnen. Maar de activiteiten van de organisatie zullen hetzelfde blijven en voortgezet worden onder de nieuwe hoofdnaam MaterialDistrict, met een ondertitel. Materia.nl wordt MaterialDistrict.com, Material Xperience wordt MaterialDistrict Rotterdam en Material Xperience On Tour wordt MaterialDistrict Pop-Up. Lezingen gaan verder onder de naam MaterialDistrict Talks en de materiaalexposities op beurzen als Architect@Work zullen voortaan als MaterialDistrict Expo door het leven gaan.

‘With each of Materia’s activities having their own brand name, there was limited cross-pollination between them, inhibiting future growth’, legt MaterialDistrict Director Jeroen van Oostveen uit. ‘That’s why we decided to continue under one international brand, with one mission: MaterialDistrict – Make it Matter. Our goal, to be a matchmaking platform between manufacturers and R&D/design professionals, remains the same’.

www.materialdistrict.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie