Home > Branche > Nieuws > Nieuw bedrijf: Osram Continental

,

Nieuw bedrijf: Osram Continental

Delen

Osram en Continental gaan vanaf heden verder onder de nieuwe naam Osram Continental. Nu alle formaliteiten van de fusie zijn afgerond is de voorgenomen fusie recentelijk in werking getreden.

Osram Continental, met het hoofdkwartier in München, is een specialist op het gebied van automotive-verlichting. Het biedt momenteel werkgelegenheid aan vijftienhonderd mensen op zestien locaties wereldwijd. Het bedrijf wil het hoofdkwartier op termijn verplaatsen naar het (eveneens Duitse) Garching.

Het nieuwe bedrijf mikt op verkoopcijfers van ‘mid-triple-digit-million-euro range’. Voor de komende jaren worden dubbel-cijferige groeicijfers verwacht. Deze verwachting is onder meer gebaseerd op de gunstige vooruitzichten op de LED-markt en de toenemende vraag naar laser-gebaseerde verlichtingsmodules. De eerste producten van het fusiebedrijf komen naar verwachting rond 2021 op de markt.

Dirk Linzmeier, CEO van Osram Continental: “Door deze joint venture te lanceren, hopen we de markt voor automitive-verlichting uit te breiden en de snelheid van innovatie verder te vergroten.”

www.osram.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie