Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > Integraal groenconcept van GreenFortune

Integraal groenconcept van GreenFortune

Delen

Green Fortune meldt een primeur: “De volledige ontwikkeling en implementatie van een integrale groenstrategie.” Het nieuwe groenconcept van de van oorsprong Zweedse specialist in het vergroenen van (onder meer) interieurs is toegepast in het door Kraaijvanger Architects ontworpen Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groothandelsgebouw Rotterdam.

“Om de gekozen strategie op optimale wijze te kunnen implementeren hebben wij een aantal nieuwe producten ontwikkeld en voor het eerst hier toegepast”, meldt een woordvoerder namens GreenFortune. “Bijvoorbeeld de Plantchandeliers, een innovatieve plafondoplossing met automatische bewatering.”


Het groenbedrijf werd al vroeg in het proces betrokken. “Gebaseerd op het thema ‘urban jungle’ hebben wij een integrale strategie voor de beplanting ontwikkeld en geïmplementeerd met als bijzondere toepassingen ‘Tubegardens als bewegwijzering’.”

De speelse Tubegardens vormen een groene rode draad van zo’n 50 meter lang. Ze vormen een groen spoor van weelderige planten, die bezoekers door het gebouw leiden en signaleren waar de vergaderruimtes te vinden zijn. Verweerde olievaten in de hoeken van de gangen zorgen voor bewatering van de Tubegardens en dragen eveneens bij aan de beoogde ruige uitstraling. “Binnen afzienbare tijd zullen de gebruikers van het CIC zich wanen in een weelderig regenwoud – een echte ‘urban jungle’.”

Een ander bijzonder aspect van het groenconcept zijn de zogenoemde ‘Plantchandeliers’. “Er zijn zes van deze groene kroonluchters te vinden met verschillende soorten beplanting, allen voorzien van volautomatische irrigatie die ervoor zorgt dat op deze moeilijk te bereiken plekken geen handmatige bewatering nodig is.”

Ook is er een Tubegarden-wand geïnstalleerd. “Een unieke toepassing van onze Tubegardens. Binnen afzienbare tijd groeien er weelderige planten uit dit strakke buizenstelsel. De ideale toevoeging voor dit industriële pand en het ‘urban jungle’-thema.”

www.greenfortune.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie