Home > Ontwerp > Akoestiek > Plafondinspiratie in A-book

,

Plafondinspiratie in A-book

Delen

Armstrong Ceiling Solutions presenteert dit jaar een vernieuwd A-book. In het naslagwerk zijn ruim dertig prestigieuze projecten uit heel Europa terug te vinden.

“Esthetiek, akoestiek, duurzaamheid en installatie. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het A-book 2018”, vindt Armstrong. Het inspiratieboek toont het assortiment, laat zien welke mogelijkheden er zijn en brengt de nieuwste trends op het gebied van plafondinstallatie in beeld. Voor deze uitgave zocht Armstrong Ceiling Solutions nadrukkelijk de samenwerking met architecten.

Marketing manager Thomas Kramer legt uit: “Architecten zijn een erg belangrijke doelgroep. Daarom hebben we dit boek nadrukkelijk met hen samen ontwikkeld. We kregen volledige openheid in hun werkwijze, filosofie en specifieke praktijkervaringen. Wat voor plafond kies je bijvoorbeeld in een ruimte met veel omgevingsgeluid? Op die en meerdere vragen geeft dit boek een kant en klaar antwoord.”

Zowel qua vormgeving als inhoud sloeg Armstrong Ceiling Solutions een nieuwe weg in. Het nieuwe A-book kreeg de look en feel van een magazine mee. Een ‘koffietafelboek’ voor architecten op zoek naar inspiratie. Kramer verduidelijkt: “We geven dit A-book al jaren uit. Voorheen was het vooral een bundeling van onze projecten. Dit jaar gaan we voor het complete verhaal. Behalve het tonen van fraaie beelden van projecten laten we ook architecten aan het woord. Bij een aantal projecten vind je een korte toelichting van de betrokken architect. Kortom; meer duiding en meer informatie over totstandkoming en de implementatie van materialen.”

Verdeeld over 104 pagina’s vinden lezers diverse Europese projecten terug waar plafondsystemen van Armstrong Ceiling Solutions zijn toegepast. Een voorbeeld is de Ystalyfera Welsh Medium Comprehensive School. Het pand werd voorzien van 2000 vierkante meter canopies (plafondeilanden), cradle-to-cradle gecertificeerde minerale tegels  en metalen plafondtegels met een eikenhouten look. “De akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat de leerlingen geen hinder ondervinden van omgevingsgeluid”, benadrukt Armstrong.

www.armstrong.nl/plafonds

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie