Home > Productnieuws > Verlichting > Meer bezoekers Light +Building 2018

Meer bezoekers Light +Building 2018

Delen

Met 220.000 bezoekers trok Light + Building 2018 een fractie meer belangstellenden dan de 216.610 in 2016. De bezoekers waren afkomstig uit 177 landen. Het wereldwijde branche-evenement dat van 18 tot en met 23 maart plaatsvond in Frankfurt am Main telde 2.714 exposanten (2016: 2.626*) uit 55 landen. Deze exposanten presenteerden hun productnoviteiten, oplossingen en trends op het gebied van verlichting, elektrotechniek en gebouwautomatisering. “De positieve stemming was in alle hallen voelbaar. De branche heeft de wind weer in de rug”, aldus Wolfgang Marzin, voorzitter van Messe Frankfurt.

Het mondiale karakter van Light + Building wordt onderstreept door de cijfers: 70 procent (2016: 67 procent) van de exposanten en 52 procent (2016: 49 procent) van de bezoekers kwamen uit het buitenland. Sterk vertegenwoordigd daarbij waren China, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en België. De bezoekersaantallen uit Rusland, India, Finland, Zuid-Korea en de Oekraïne vertoonden een sterke stijging ten opzichte van 2016. Hetzelfde gold voor de bezoekersaantallen uit Kazachstan, Angola en Namibië.

90 Procent van de deelnemers is positief over de conjuncturele ontwikkelingen in het vakgebied. Bij de Duitse deelnemers ligt dit percentage zelfs op 94 procent. Bij de bezoekers ligt dit percentage met 97 procent nog hoger.

De lichttentoonstelling Luminale trok circa 240.000 bezoekers naar het Rhein-Main-gebied. Die konden 149 lichtprojecten bezoeken. Met name de ‘Light Walk’ in de binnenstad van Frankfurt was populair onder de bezoekers.

De volgende Light + Building staat ingepland van 8 tot en met 13 maart 2020, opnieuw in Frankfurt am Main.

www.light-building.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie