Home > Overig nieuws > Nieuwe baan zoeken tijdens werktijd

,

Nieuwe baan zoeken tijdens werktijd

Delen

Eén op de tien werknemers zoekt tijdens het werk stiekem naar een nieuwe baan. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstverlener Unique onder zestienhonderd respondenten. 13 Procent zegt vacatures te bekijken onder werktijd, maar dat hun leidinggevende hier wel vanaf weet. Een deel van de respondenten (9 procent) geeft aan wel een nieuwe baan te willen zoeken onder diensttijd, maar dat dit niet mogelijk is.

Werktijd wordt niet alleen ingezet voor het bekijken van vacatures: 16 procent van de respondenten geeft toe daadwerkelijk een sollicitatiegesprek aan te gaan in de tijd van de baas, al doen zij dit in overleg met hun manager. Een aantal (4 procent) zegt een smoesje te verzinnen om tijdens werkuren elders een baan te scoren. De grootste groep (43 procent) solliciteert voor of na het werk. De overige respondenten nemen vrij om die nieuwe baan te vinden (37 procent).

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Het is in de relatie tussen werkgever en werknemer vooral belangrijk om transparant en eerlijk te zijn. In een ideale situatie zou personeel open kaart spelen over het zoeken naar een nieuwe baan. Dan is er geen geheimzinnigheid en worden werknemers niet belemmerd in hun zoektocht naar werkgeluk. In een open werkrelatie krijgen werknemers soms zelfs de ruimte om een nieuwe baan te zoeken. Dat is fijner voor hen, maar ook voor de werkgever, die langer de tijd krijgt om zich voor te bereiden op het vertrek van een collega.”

 

www.unique.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie