Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Vloeren als korstmossen

Vloeren als korstmossen

Delen

Tapijttegels die binnenshuis fraai bloeien dankzij een ingenieuze tufttechnologie. En een heterogeen vinyl dat met zijn zachte reliëftextuur het licht diffuus verspreidt met minimale reflectie. Geen betere plaats dan Material Xperience (13 tot en met 15 maart, stand I27) in Rotterdam om de nieuwe productcategorieën en materiaalinnovaties van IVC Group voor te stellen.

Lichen, een kleurrijk natuurtapijt
De nieuwe tapijttegels van IVC Group lijken wel uit de natuur geplukt. Lichen is geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten  vormen ze een fotogeniek tafereel. Het designteam van IVC Group bestudeerde aandachtig de natuurlijke structuren en creëerde een duurzaam natuurtapijt in textiel.

Lichen is als modulair plankentapijtsysteem erg flexibel. Ook zijn er drie patroontypes. Centraal staan de uitgespreide korstmossenbloempjes die qua kleur en vorm veranderen. Andere patronen zijn de overgangstegels met minder bloei en een stijl die uitsluitend textuur is. Deze drie patroontypes kunnen afzonderlijk gebruikt worden of laten zich onderling combineren voor een originele mix van textuur en kleur.

Dat de kleuren en texturen bijzonder uitgesproken zijn, is te danken aan de innovatieve tufttechnologie die de IVC Group toepaste. Bovendien is Lichen gemaakt van Duracolor, een geverfd premium nylongaren van Mohawk dat zijn troeven (kleurvast, vlekbestendig) intussen ruimschoots bewezen heeft.


Concept Ultimate, heterogeen vinyl
Naast de tapijttegels ‘Lichen’ stelt IVC Group ook een vernieuwde collectie heterogeen vinyl voor, ‘Concept Ultimate’. Deze reeks telt drie nieuwe dessins in diverse kleurvariaties – Hongaarse punt (visgraat), All Over Wood (zonder voegen) en Beton. De kleurtonen zijn onderling perfect op elkaar afgestemd, zodat je de verschillende dessins en tinten mooi kan combineren.

Concept Ultimate leent zich zowel voor eigentijdse als meer klassieke interieurs. Daarbij tekent de elegante, zachte reliëftextuur van de toplaag voor een diffuse spreiding van het licht met minimale reflectie. Ook de graad van matheid draagt bij tot een uiterst naturelle look. Andere voordelen van deze vloeren zijn de sterkte, de vlekbestendigheid en de makkelijke reiniging (zelfs machinaal).

Beyond Flooring: over IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten. IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels. Met zestienhonderd medewerkers in acht productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 120 miljoen vierkante meter vinylvloeren. Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., wereldwijd actief in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie