Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > EU Eco-label voor Unilin

EU Eco-label voor Unilin

Delen

Unilin ontvangt als eerste vloerenfabrikant het felbegeerde EU Ecolabel voor zijn DPL-vloeren (direct pressure laminate). Dat meldt een bedrijf in een schrijven aan de pers.

“Unilins Pergo- en Quick-Step-laminaatvloeren en Pergo-parket zijn al dragers van het label Nordic Swan. Dat de laminaatvloeren van Pergo, Quick-Step en Balterio uit de standaardproductie nu ook het EU Ecolabel krijgen, toont aan dat Unilin zijn belofte nakomt om gezonde en duurzame vloeren te produceren, en betekent tegelijk een versterking van zijn marktpositie.”

Het EU Ecolabel werd in 1992 ingevoerd door de Europese Commissie. Dit label voor uitmuntende milieuprestaties wordt toegekend aan producten en diensten die tijdens hun hele levenscyclus aan strenge ecologische normen voldoen: van grondstoffenwinning tot productie, verdeling en verwijdering. De criteria voor het verkrijgen van het Ecolabel worden bepaald door diverse stakeholders, waaronder ngo’s, overheden, de industrie, de academische wereld en consumentenverenigingen. Het EU Ecolabel bestaat voor een waaier aan producten en diensten, en is bedoeld als leidraad voor consumenten die informatie willen over de impact ervan op de gezondheid en het milieu.

Eind januari 2017 werd het EU Ecolabel voor vloerbedekkingen op basis van hout, kurk en bamboe herzien en werden ook laminaatvloeren erin opgenomen. “Dit vrijwillige label gaat veel verder dan de wettelijke vereisten. Zo impliceert het EU Ecolabel een streng verbod op het gebruik van bepaalde chemicaliën en past het voor andere chemische stoffen veel lagere grenswaarden toe dan in de geldende wetgeving.”

Het is volgens Tino Mulle, CSO bij de vloerenafdeling van Unilin, altijd de visie van het bedrijf geweest om mooie, praktische en kwalitatief hoogstaande producten te maken op een duurzame manier. “Dat is de reden waarom we focussen op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het tot stand brengen van een circulaire economie. Het feit dat we de eerste vloerenfabrikant zijn aan wie het herziene EU Ecolabel wordt toegekend, is een erkenning van de inspanningen die we de voorbije jaren hebben geleverd op het vlak van duurzaamheid.”

www.unilin.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie