Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > SV onderscheidt acht trends

,

SV onderscheidt acht trends

Delen

“Vooruitgang in technologie en sociale en maatschappelijke ontwikkelingen en trends zorgen continue voor nieuwe uitdagingen en kansen”, aldus een woordvoerder. “Om te blijven groeien en bloeien moeten bedrijven een open mind hebben en bereid zijn het ontwerp en design van de werkplek en werkomgeving aan te passen.”

De acht trends die SV voor 2018 onderscheidt, zijn:

1.  Artificial intelligence bevrijdt werknemers
“Technologie werkt voor ons. Ondanks dat het bepaalde taken overneemt die de mensen eerst zelf deden zorgt het er ook voor dat werknemers zich meer kunnen concentreren op banen waarbij unieke menselijke vaardigheden nodig zijn, zoals goed inzicht, juiste beoordelingen maken en creativiteit. En dat wordt over het algemeen als leuker, belangrijker en belonend gezien.”

2. Actualiseren van kennis helpt bij de recruitmentcrisis
“In veel landen kunnen niet de geschikte kandidaten gevonden worden. Werkgevers zullen zich meer moeten richten op het actualiseren van kennis van het bestaande personeel. Dat is niet alleen goed voor werkgevers, maar ook geweldig voor werknemers die enthousiast zijn om nieuwe vaardigheden te leren en daarmee hun loopbaan laten groeien.”

3.  Kantoren worden meer ‘mindful’
“Welzijn en persoonlijke ervaring worden steeds meer gewaardeerd boven geld en bezittingen. Daarom is het belangrijk om een gezonde work-life balance te bieden voor werknemers. Fitness en recreatie, gezonde en aansprekende kantines, rustige ruimtes, meditatie cursussen (verminderen van angst en stress en stimuleren creativiteit) zijn daarvan voorbeelden. Gezonde werknemers zorgen voor gezonde bedrijven.”

4.  Digitale werkruimten draaien rond mensen
“Zet mensen met hun vaardigheden en ervaringen in het hart van het ontwerp proces. De software waarmee werknemers werken, communiceren en delen moet ontworpen zijn met de mens in gedachte. Technologie is immers aanwezig om ons leven makkelijker te maken, niet harder.”

5.  Gemengde realiteit is in opkomst
“‘Mixed reality’- het mengen van de echte wereld met computer gegenereerde beelden – is in opkomst. Zoals bedrijfspresentaties die gebruikmaken van virtuele 3D-objecten of vergaderen met je collega’s in virtuele vergaderzalen. Dat zorgt voor aangepaste ruimtes maar ook voor vermindering van grote vergaderruimtes.”

6.  Coworking breidt uit
“Coworking ruimtes bieden de zogenaamde vierde ruimte. Een groot gedeeld kantoor waar professionals genieten van de voordelen van flexibiliteit, de grote sociale gezelligheid en de onbetaalbare netwerkmogelijkheden. De populariteit van de meer flexibele werkwijzen heeft geleid tot een enorme stijging van coworking area’s.”

7.  Arbeidsvolume groeit meer divers
“Het arbeidsvolume zal meer en meer divers groeien in termen van ras, geslacht, leeftijd en meer. Een heterogene groep biedt meer perspectieven en meer originele ideeën. Ruimtes die dat toelaten zijn hierbij gewenst.”

8.  Vier generaties werken samen
“Omdat veel oudere werknemers laat met pensioen gaan en veel jongeren direct vanuit school een baan zoeken, ontstaat een samengaan van vier generaties. Om iedereen gelukkig te houden zullen bedrijven agile kantoren moeten aanbieden met een verscheidenheid aan ruimtes waar in gewerkt, ontmoet en overlegd kan worden.”

www.sv.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand