SV in de kerk

De Nieuwe Kerk in Delft is eind 2017 opnieuw in gebruik genomen, na een intensieve restauratieperiode onder leiding van Van Hoogevest Architecten. In de middenbeuk van de Nieuwe Kerk staan de Laclasica stoelen van het Spaanse STUA. SV Collection is de partner van STUA in Nederland. De inrichter uit Rotterdam spreekt van ‘a match made in heaven’.

De Nieuwe Kerk Delft trekt jaarlijks 250.000 betalende bezoekers. Grote trekpleisters zijn de aanwezigheid van de koninklijke grafkelders en het grafmonument voor Willem van Oranje. “Het kerkgebouw is weer in uitstekende conditie en heringericht met een lange zichtas waarbij de stoelen Laclasica van STUA een echte eyecatcher zijn”, aldus een woordvoerder van SV. “Binnen de architectuur en historie creëren ze een ruimte waar tijd geen rol speelt. Dat is waarom Jesus Gasca’s design Laclasica wordt genoemd.”

www.sv.nl