Home > Productnieuws > Verlichting > Directiewisseling Trilux Benelux

Directiewisseling Trilux Benelux

Delen

Aris Bakker vertrekt als directeur van Trilux Benelux vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Een aangekondigd afscheid. Opvolger Willem Dammers staat om die reden al sinds 1 januari 2016 naast Bakker in de directie en in de startblokken. Sinds kort is de overgang definitief en heeft Dammers de dagelijkse leiding over Trilux Benelux. “De ambitie is groot om leidend te zijn in de markt van digitaal licht.”

De directiewisselling met overlap biedt zowel continuïteit als nieuw elan in de Amersfoortse vestiging, en is door Bakker en Dammers als bijzonder prettig ervaren. Bakker: “Willem Dammers heeft in zijn 16 jaar bij de Trilux Group, waarin hij internationale verantwoordelijkheden had, al veel gezien van de verlichtingsmarkt. Dat merk ik aan zijn ambitie en enthousiasme. De innovatieve kracht en het vertrouwen van het Duitse moederbedrijf is bij Trilux Benelux altijd de motor; de relatie met de klant staat ook bij Willem voorop.”

“De toekomst ziet er goed uit met de onderneming die Aris achterlaat”, vervolgt Dammers. “De professionele verlichtingsmarkt is volop in beweging, met technische ontwikkelingen die Trilux al in de praktijk brengt, zoals ‘connected lighting’. Gesteund door een sterke moedermaatschappij – een echt familiebedrijf dat de technologische trends op de voet volgt, heeft Aris de afgelopen 15 jaar rust gebracht bij Trilux Benelux en een aantal belangrijke ontwikkelingen in gang gezet, zoals de oprichting van energiecoöperatie Manesco.”

Trilux is en blijft vooral producent – vooroplopend op technologisch gebied, maar wordt nog meer dienstverlener, benadrukt Dammers. “Het beste product leveren is niet genoeg meer in de professionele verlichtingsmarkt van vandaag. Wij gaan als samenleving steeds meer van ‘bezit’ naar ‘gebruik’ – kijk naar de populariteit van leasen. Trilux is in de toekomst daarom steeds vaker eigenaar van de lichtoplossing: de klant betaalt alleen voor gebruik, onderhoud en instandhouding, het product blijft ons bezit. Flexibele oplossingen op maat, ondersteund door digitale technieken.”

Bakker: “Trilux biedt van nature comfort, zekerheid en sfeer. De ambitie van Willem om binnen afzienbare tijd leidend te zijn op het gebied van digitaal licht zie ik met veel vertrouwen tegemoet.” Willem Dammers, tot slot: “Geïnspireerd door ‘Breeam’ en ‘The Internet of Things’ innoveert ook de opdrachtgever continu door. Om leidend te zijn in ledverlichting moeten wij vooral heel goed blijven luisteren naar de markt. Wij hebben er zin in en gunnen Aris Bakker een mooie nieuwe levensfase.”

www.trilux.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie