Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Vescom introduceert Purefin

Vescom introduceert Purefin

Delen

Olefin wandbekleding die aangenaam aanvoelt en milieuvriendelijk is

Vescom introduceert een innovatie op het gebied van duurzame embossed wandbekleding. Purefin is de eerste wandbekleding in zijn soort die in Europa op de markt wordt gebracht. Het is een milieuvriendelijke olefin wandbekleding die de beproefde voordelen biedt op het gebied van prestaties en duurzaamheid van slijtvaste materialen.

In de drukke wereld van vandaag kunnen de juiste materialen allerlei interieurs veranderen in rustige, comfortabele en gezonde ruimtes die aangenaam aanvoelen en goed doen. Er is een toenemende behoefte aan alternatieve interieurmaterialen die een gedurfde stap voorwaarts zetten op het gebied van duurzaamheid en levensduur. De wandbekleding op basis van olefin is vrij van PVC, weekmakers, chloor, zware metalen, formaldehyde, gehalogeneerde brandvertragers en ftalaten.

Dit unieke materiaal vroeg om een unieke identiteit. Vescom Purefin wandbekleding is verkrijgbaar in twee embossed dessins die een kenmerkende natuurlijke, krijtachtige, matte uitstraling hebben. ‘Undesigned’, niet over-designed, beiden hebben een ambachtelijke, handgemaakte look en feel.

Ruw en stoer, maar met een rustige sfeer in interieurs, versterkt Concreed zijn beton- en klei-invloeden met een natuurlijk palet: zes neutrale tinten die doen denken aan krijt, travertijn en kaolien. Het linnenachtige Lynn is geïnspireerd op traditionele weefmaterialen zoals vlas, raffia en rotan en is verkrijgbaar in negen natuurlijke kleuren, variërend van fris linnen tot zachte hennep en droge bamboe.

Purefin wordt in Nederland geproduceerd in overeenstemming met Vescoms holistische benadering van duurzaamheid en welzijn. Het heeft een kleinere ecologische voetafdruk, een betere impact op het milieu en leidt tot een betere luchtkwaliteit binnenshuis dankzij het lage VOC-gehalte, waardoor een gezondere omgeving wordt bevorderd.

Vescom Sustainable Materialogy

Purefin vormt het nieuwste hoofdstuk van het Vescoms Sustainable Materialogy: materialen met een gemeenschappelijke basis voor een gemeenschappelijk doel. Vescom biedt een gevarieerde toolbox met hoogwaardige materialen voor architecten en ontwerpers om de juiste oplossing te vinden voor elk specifiek project. Elke wandbekleding, meubelbekleding en gordijnstof heeft zijn eigen op materiaal gebaseerde identiteit, voordelen en benadering van duurzaamheid. Dit biedt architecten en ontwerpers verschillende manieren om de door hen gewenste interieurs te realiseren en tegelijkertijd milieubewuste keuzes te maken.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand