Home > Branche > Nieuws > Design District Rotterdam begint bijna!

Design District Rotterdam begint bijna!

Design District Rotterdam begint bijna!

Delen

Design District 2024 komt snel dichterbij; over zo’n 2 weken gaat de 21e editie van start in de Van Nelle Fabriek Rotterdam. De beursvloer is overvol, en bijna 200 merken staan klaar om jou hun nieuwste collecties te laten zien.

Bubbels, ballen en playground

Vanwege de overvolle beursvloer vind je de meeste horeca en een heerlijk terras buiten in de – hopelijk zonnige – tuin. In de stretchtent zorgen we voor een goed assortiment aan broodjes, salades en pinsa’s. En om het nog feestelijker te maken is er een bubbelbar met de beste bubbels die je kunt bedenken en een ballenbar met 3 varianten heerlijke bitterballen. De laatste 3 uur van elke beursdag worden opgevrolijkt door een dj in de tuin!
En als je dan toch buiten bent… Laat je inspireren door Weltevree’s Playground! Ontdek bijvoorbeeld de Serious Swing, merk hoe bewegen je creativiteit op gang brengt tijdens een potje tafeltennis op hun custom made Bended Tables of ervaar de Dutchtub zoals je ‘m nog nooit ervaren hebt…

Programma 2024

Op de beursvloer kun je meer te weten komen over biophilic design. Interieurontwerper Lianne Bongers van Studio Lime is al jaren bezig met het implementeren van biophilic design in haar eigen projecten. Ze neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van biophilia en de herstellende werking van de natuur. Je vindt de Biophilic Design Academy op stand M02, en in het lezingenprogramma. VIIA organiseert samen met Anna Hutten van INretail en Tina Stieger 2 trendlezingen over woon- en kleurtrends. Ook kun je dagelijks een prikkelende en interactieve sessie volgen van de Lighting Design Academy, of aansluiten bij één van de Live Talks van De Interieur Club. Het volledige programma vind je op de website. Alle talks zijn gratis voor bezoekers van Design District en vrij toegankelijk, alleen voor de Talks van De Interieur Club moet je jezelf hier even aanmelden. Wees snel, want ze zijn bijna vol!

Showroom Huijser Meubel Agenturen

Speciaal voor bezoekers van Design District openen de deuren van de showroom van Huijser Meubel Agenturen tijdens de beursdagen. Loop aansluitend aan je bezoek aan de beursvloer dus ook nog even naar de 2e etage van de Van Nelle Fabriek, waar je de nieuwste collectie van KFF en KULA Akoestiek kunt bewonderen. Als special guests zijn Monica Armani, product designer van KFF en Bryndís Bolladóttir, ontwerpster en eigenaresse van KULA Akoestiek, deze dagen aanwezig in en rondom de showroom.
Op de woensdag en donderdag worden in de showroom inspirerende lezingen verzorgd over akoestiek, trends, duurzaamheid en interieur, in samenwerking met BNS Crisp (Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten) en bni (beroepsvereniging Nederlandse interieurarchitecten).

Ontmoet de ontwerpers

Behalve de grote fabrikanten, zijn er 25 beginnende en/of zelf-producerende ontwerpers en ondernemingen aanwezig op Design District. Je vindt ze op het Designer District. We zijn blij met de mooie namenlijst dit jaar, en verwachten veel van de presentaties in het midden van de Koffiefabriek. Ook het HMC, het Hout- en Meubileringscollege, is weer present. In de oude Tabaksfabriek presenteren vijf geselecteerde afgestudeerde studenten van het HMC hun ontwerpen aan het publiek van Design District. Zorg dat je dit deel niet mist!

Registratie voor korting

Misschien heb jij een uitnodiging van een van de deelnemers ontvangen om je te registreren voor een gratis entree-ticket? Zo niet, dan kun je je altijd aanmelden via onze website voor een kortingsvoucher. Met deze voucher betaal je slechts €15 in plaats van €30. Let goed op of je jezelf als interieurprofessional of particulier aanmeldt.

Gratis rondleidingen met Van Nelle-gids

Het blijft interessant toch, de historie van de Van Nelle Fabriek? De unieke fabriek uit 1931 is nog steeds hét monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. Tijdens Design District kun je met een ervaren Van Nelle-gids door en rondom de fabriek lopen, en kom je te weten waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.

Dagelijks om 13.00 uur en 15.00 uur. Startpunt bij de entreebalie van Design District.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand