Home > Branche > Nieuws > Opening RSGA Design Museum

Opening RSGA Design Museum

Het RSGA Design Museum opent deze week haar deuren

Delen

Het RSGA Design Museum opent deze week haar deuren. In de oude houtzagerij bij de fabriek waar dagelijks meubels worden gemaakt creëerde architect Maurice van Bakel een transparante expositieruimte voor het eerste particuliere stoelenmuseum van Nederland.

Het RSGA Design Museum toont de stoelenverzameling van RSGA-oprichter Titus Darley. Naast het verzamelen van hedendaags design richt hij zich op het erfgoed verbonden aan de historie van RSGA: meubels van Gerrit Rietveld, Spectrum, Gelderland en de verlichting van Atelier Artiforte.

De collectie bevat voornamelijk moderne en hedendaagse Nederlandse stoelen met een bijzondere oorsprong of uniek verhaal. Naast stoelen van uiteenlopende Nederlandse ontwerpers en fabrikanten bevat de collectie diverse unieke Rietveld stukken. Deze worden gepresenteerd rondom een grid dat is geïnspireerd op Rietvelds Sonsbeek paviljoen.

Titus Darley: “Met mijn verzameling wil ik een eerbetoon brengen aan de rijke geschiedenis van meubeldesign in Nederland. We doen uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis en herkomst van ieder stuk. Het museum is een eerste stap om de collectie en de verhalen die erbij horen te delen met iedereen die van design houdt.”

Over RSGA Design

RSGA Design ontwikkelt en beheert interieur- en designmerken met een bijzondere oorsprong. De merken Rietveld Originals, Spectrum Design, Gelderland en Atelier Artiforte produceren tijdloos en duurzaam design van meer dan 35 Nederlandse ontwerpers. De fabriek in Culemborg staat voor verantwoordelijke lokale productie, zorg voor de nabije omgeving en het milieu.

https://rsgadesign.com/rsga-design-museum/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand