Home > Branche > Nieuws > Viking vestigt zich opnieuw in Ierland

Viking vestigt zich opnieuw in Ierland

Viking versterkt logistieke en commerciële capaciteiten in Dublin

Delen

Viking, Europese leverancier van kantoorbenodigdheden, versterkt logistieke en commerciële capaciteiten in Dublin om Ierse bedrijven beter van dienst te zijn.

Leverancier van kantoorbenodigdheden Viking vestigt zich opnieuw in Ierland met de opening van een distributiecentrum in Dublin, de ontwikkeling van een lokaal verkoopteam en de oprichting van een lokaal klantenservicecentrum.

Viking zal zo de kwaliteit van zijn dienstverlening kunnen verbeteren door producten lokaal op te slaan, levertijden te verkorten en meer marktspecifieke producten en advies aan te bieden in een tijd van snelle veranderingen in werkomgevingen.

Het distributiecentrum in Dublin, dat eigendom is van en beheerd wordt door Coll8, een Ierse logistieke dienstverlener voor derden, zal een snellere afhandeling mogelijk maken voor de 100.000 klanten van Viking in Ierland. Viking bediende hen voorheen vanuit zijn magazijn in Leicester, VK. Het distributiecentrum is gevestigd in het Baldonnell Business Park in Dublin en zal een selectie van Vikings kantoorbenodigdheden en kantoorartikelen, kantoormeubilair, cateringbenodigdheden, evenals schoonmaak- en sanitaire oplossingen huisvesten.

Viking heeft ook twee Ierse transport- en logistieke bedrijven gecontracteerd om zijn distributieactiviteiten uit te voeren. McCulla zal producten verplaatsen tussen steden. An Post zal zorgen voor de last-mile leveringen. Beide bedrijven zullen biobrandstof of elektrische voertuigen gebruiken om Viking te helpen zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Lees ook: Viking heeft net een klantenservice in België geopend.

Door onze producten weer naar Dublin te halen, willen we een snellere en flexibelere service bieden en nauwere klantrelaties ontwikkelen. Onze klanten hebben ons aangemoedigd om weer fysiek aanwezig te zijn in Ierland. Onze partnerschappen met Ierse bedrijven tonen onze toewijding aan lokale banden en duurzaamheid. Ons doel is om ons leiderschap als leverancier van multichannel kantoorbenodigdheden aan Ierse bedrijven van alle groottes enorm uit te breiden,” zei Simon Allan-Brooks, Managing Director bij Viking Ierland & VK.

De beslissing maakt deel uit van Vikings strategie om dichter bij de klant te staan. In maart 2023 heeft Viking VK en Ierland zijn klantenservicecentrum in het VK opnieuw opgezet, waarbij 60 lokale banen werden gecreëerd.

Viking is onderdeel van RAJA Group, een toonaangevende distributeur van verpakkings- en kantoorbenodigdheden in Europa met een jaaromzet van ongeveer €1,7 miljard.

Over Viking

Als toonaangevende Europese speler op het gebied van B2B kantoorbenodigdheden en -apparatuur helpt Viking geweldige werkomgevingen te creëren voor iedereen, overal. Sinds 1960 zetten wij ons in voor de transformatie van werkplekken. Onder de naam Viking Direct in Europa begonnen we in 1990 met het assisteren van bedrijven bij de overgang van papier naar computer. Op dit moment is Viking Europe actief in acht landen, heeft meer dan 1.500 mensen in dienst en het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Venlo. Na onze overname door de RAJA Group in november 2021, Europa’s grootste distributeur van verpakkingen en een belangrijke speler op de markt van kantoorbenodigdheden en meubilair, zijn we nog beter uitgerust voor alles wat de toekomst brengt.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand