Home > Branche > Nieuws > Casala wint German Design Award 2024 met Omega

Casala wint German Design Award 2024 met Omega

Omega winnaar German Design Award 2024

Delen

Omega is de winnaar van de German Design Award 2024 in de categorie ‘Excellent Product Design’ voor ‘Furniture’. Casala en designer Favaretto & Partners zijn bijzonder trots dat de jury van de German Design Council het predicaat ‘Winnaar’ heeft toegekend aan de Omega stoel. Met het winnen van deze award onderstreept Casala haar rol als toonaangevende specialist in stijlvol projectmeubilair, dat uitblinkt in design én functionaliteit.

Design

Omega heeft een industriële en minimalistische uitstraling door de strakke lijnen van het stalen frame. De compacte afmetingen en het PET-vilten materiaal van de schaal geven Omega een minimalistisch karakter. Het frame en de armleggers vormen bij Omega één organisch geheel. De uitsparingen in de kuip vormen een onderscheidend detail en bieden een speelse inkijk naar het frame.

Ontwerpproces

Tijdens het ontwerpproces van Omega zocht de Italiaanse designer Francesco Favaretto van Favaretto & Partners naar een manier om de zitkuip om het frame te buigen. Al schetsend kwam de Griekse letter Omega in beeld met zijn combinatie van ronde en rechte lijnen. Omega is de laatste letter in het Griekse alfabet en hiermee een metafoor voor het einde. Bij de Omega stoel symboliseert dit de weg van het begin met gerecycled materiaal tot een geheel nieuw zitelement aan het einde.

Zitprogramma

Omega is een stijlvol en comfortabel zitprogramma, herkenbaar aan zijn slanke vilten zitkuip van gerecycled PET, gecombineerd met een lichtgewicht stalen frame. Het Omega programma bestaat uit stoelen en barkrukken met verschillende onderstellen. De diversiteit van de productfamilie maakt van Omega een multifunctionele all-rounder voor onder meer kantoren, horeca en pauzezones. De vilten zitkuip van Omega is verkrijgbaar in zes kleuren. Voor extra zitcomfort kan Omega worden voorzien van een gestoffeerde opdekzitting.

Duurzaamheid

De vilten schalen van Omega zijn vervaardigd van gerecycled PET. Vilt heeft de bijzondere eigenschappen dat het slijtvast is, zacht en warm aanvoelt en tegelijkertijd stevig is. Er wordt maar liefst

80% gerecycled staal verwerkt in het onderstel. Er worden enkel schroeven gebruikt om het frame en de schaal aan elkaar te bevestigen. De stapelplaat is gemaakt van 100% gerecycled ABS.

Omega wordt volledig in Nederland geproduceerd en kan na zijn gebruikscyclus vrijwel volledig worden gerecycled.

Over German Design Awards

De German Design Council, de expert voor merk en design in Duitsland, reikt ieder jaar de German Design Awards uit. De German Design Awards is één van de meest gerenommeerde ontwerpcompetities ter wereld en geniet een uitstekende reputatie. German Design Awards worden alleen toegekend aan innovatieve producten en projecten die baanbrekende bijdragen aan het internationale designlandschap vertegenwoordigen. De internationale jury, bestaande uit professionals van verschillende branches, waarborgt het niveau en de kwaliteit van de genomineerden.

Over Designer Favaretto & Partners

Favaretto & Partners is in 1973 opgericht. Betrouwbaarheid en bewezen competenties hebben de studio voor industrieel ontwerp en binnenhuisarchitectuur geholpen om langdurige internationale relaties op te bouwen. Kernwaarden van de studio zijn onder meer de relevantie in de toepassing van materialen en het onderzoek naar innovatie in vorm en functie.

Over Casala

Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in haar DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Zij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Ruim honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand