Home > Branche > Nieuws > POLSPOTTEN keert terug naar Amsterdam

POLSPOTTEN keert terug naar Amsterdam

Delen

Niet ver van waar het merk meer dan drie decennia geleden begon, opent het iconische designlabel POLSPOTTEN haar deuren op de Westerstraat 187. De nieuwe locatie heeft een opvallend kleurrijk interieur en biedt plek aan een brandstore, museum, showroom én kantoor. Een ware creatieve smeltkroes midden in de Amsterdamse Jordaan, waar ambacht en design samenkomen.

Fotografie: Kasia Gatkowska

Of je nou op zoek bent naar een opvallend object voor in je huis, hulp nodig hebt bij het inrichten, of benieuwd bent naar de iconische Nederlandse klassiekers, designliefhebbers kunnen bij het gloednieuwe POLSPOTTEN in Amsterdam hun hart ophalen. De winkel bestaat uit verschillende ruimtes waar de eigenzinnige collecties nog meer dan ooit tot hun recht komen. Onder het genot van een goede kop koffie biedt deze plek alles onder één dak: van kunst en design van jonge creatieven en een repair service voor je gebroken lievelingsdesign, tot hulp bij het inrichten door middel van een 3D-visualisatie.

Naast nieuwe gedurfde creaties, vind je er ook talloze tijdloze klassiekers van Nederlandse ontwerp-grootheden als Roderick Vos, Norman Trapman, Wieki Somers en Hans van Bentem: van de immer populaire Zig Zag kruk, de beroemde Coral Vase en de eigentijdse Puyi vaas, tot de opvallende Drip Kandelaars en de minimalistische Buffer lamp. Met als kers op de taart dat een eindeloze collectie POLSPOTTEN-iconen – ook de exemplaren die niet meer te koop zijn – vanaf nu te bewonderen zijn in het in-house museum.

Fotografie: Kasia Gatkowska

Al sinds de oprichting eind de jaren ‘80 door Erik Pol, heeft POLSPOTTEN een andere, vooruitstrevende en kleurrijke kijk op interieurontwerp. Met veel passie zet POLSPOTTEN sinds die tijd in voor vakmanschap, kunst en de alchemie van het verbinden van mensen en ruimtes. Dat de locatie op de Westerstraat een voormalig ambachtsschool is, lijkt dan ook geen toeval. In het nieuwe interieurontwerp zie je deze belangrijke kernwaarden terug. Met behulp van architect Pepijn Smit van S-P-A-C-E Projects vloeien winkel- en werkruimtes samen en is het interieur een rijke mix geworden van (duurzame) elementen en eclectische stijlen.

Victor van Nieuwenhuizen, CEO van POLSPOTTEN is trots op de opening: “Uit gesprekken met de oprichter weten we dat de eerste winkel direct een plek was waar mensen met een groot hart voor kunst, design en cultuur samenkwamen. Ze kochten niet alleen producten, ze vonden daar het gevoel van ons merk terug en gingen met elkaar in gesprek. Dat gevoel zit nog steeds diep in ons DNA verweven. We kijken naar de toekomst en vieren ook het verleden. Dat zie je terug in de collecties, maar nu ook in het ontwerp van de winkel. Het is een plek waar ambacht en design samenvloeien en waar verleden en heden elkaar versterken.”

Fotografie: Kasia Gatkowska

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand