Home > Branche > Nieuws > St. Andrews kiest Bruynzeel

St. Andrews kiest Bruynzeel

Delen

Bruynzeel Storage Systems heeft bijgedragen aan de herinrichting van de bibliotheek van de wereldberoemde University of St Andrews in Schotland. De bibliotheek van St Andrews is een van de grootste en oudste onderzoeksbibliotheken in het Verenigd Koninkrijk. De universiteit werd opgericht in 1413 en de indrukwekkende bibliotheek heeft een collectie van meer dan een miljoen boeken, waarvan sommige dateren uit het begin van de 15e eeuw. Het is één van de eerste grootschalige projecten dat is uitgevoerd met Bruynzeel GreenSteel®. Dit staal heeft de laagste CO2-impact die momenteel verkrijgbaar is. Het Nederlandse Bruynzeel is marktleider en ‘s werelds meest duurzame producent van opslagsystemen voor bibliotheken en musea.

500 nieuwe studieplekken in bestaande bibliotheek St Andrews

Net als veel andere universiteiten heeft de University of St Andrews te maken met een groeiend aantal studenten en een gebrek aan passende ruimte voor studie- en werkplekken. Tevens wil St Andrews verstandig en efficiënt omgaan met haar bestaande gebouwen en ruimtes om bij te dragen aan haar duurzaamheidsvisie om in 2035 ‘Net Zero’ te bereiken. Gebouwen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot volgens de VN¹.

Door de boekencollectie gedeeltelijk te verplaatsen en te kiezen voor een bibliotheek met verrijdbare stellingen, in plaats van statische kasten, kon St Andrews 500 nieuwe studieplekken creëren. Dit bespaarde veel CO2-uitstoot, geld en tijd en maakte een investering in een dure nieuwe aanbouw overbodig. In het algemeen zorgt de keuze voor mobiele oplossingen in plaats van statische oplossingen voor een veel efficiëntere indeling van het gebouw, tot wel 50%.

Meest duurzame staal

St Andrews heeft heel bewust gekozen voor Bruynzeel GreenSteel®. Dit staal levert een CO2 besparing op van meer dan 90% ten opzichte van de gangbare standaard in de markt. Daarmee is het op dit moment het meest duurzame staal. Hiervoor werkt Bruynzeel op dit moment samen met Arcelor Mittal en hun geaccrediteerde XCarb® certificaten. Het volgende doel is om over 7 jaar waterstof geproduceerd staal toe te kunnen passen, Bruynzeel GreenSteel® 2.0. Dit vormt de volgende belangrijke stap richting klimaatneutraal staal. Bruynzeel heeft de ambitie haar productiemix met GreenSteel® de komende jaren flink te vergroten.

Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems: “Wij zijn enorm trots dat de toonaangevende University of St Andrews heeft gekozen voor Bruynzeel GreenSteel®. Het is een mooi voorbeeld waartoe onze mobiele oplossingen in staat zijn. Ze creëren veel ruimte en flexibiliteit en dragen bij  aan een ongekende reductie van 99% CO2 in vergelijking met nieuwbouw. Met de huidige problemen op het gebied van materiaal, personeelstekorten en vergunningsproblematiek is het bovendien veel goedkoper en sneller te realiseren. Naast St Andrews kiezen steeds meer andere klanten bewust voor Bruynzeel GreenSteel®. Recentelijk wonnen wij zo ook het prestigieuze project met het Royal British Columbia Museum in Canada, waar wij ongeveer 7.000m² mogen gaan voorzien met onze oplossingen. Zo dragen onze klanten met ons bij aan een belangrijke verandering in de gehele toeleveringsketen en een toekomst met minimale CO2 impact.”

Klimaatneutraal

Bruynzeel-systemen hebben de laagste CO2-footprint in de industrie omdat het bedrijf sinds 2021 klimaatneutraal is in de eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en 2, GHG-protocol³), geaccrediteerd door audits van Deloitte. Als onderdeel van de focus op continue verbeteringen, is het energie verbruik per geproduceerd product het afgelopen jaar met meer dan 10% verlaagd. Het past bij de ambitie van Bruynzeel als ‘The Footprint Reduction Company’ haar positie als meest duurzame producent de komende jaren verder te versterken. Bruynzeel heeft zich gecommitteerd aan het Science Based Targets initiatief (SBTi) om ‘Net Zero’ voor Scope 1, 2 en 3 te bereiken voor 2045.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel Groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt, met klanten als het Louvre in Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel op het gebied van mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie, kantoren, datacenters en vertical farming.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2). Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als ‘The Footprint Reduction Company’ is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Begin 2023 werd Delta Design Ltd onderdeel van de Bruynzeel Storage Group. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen en staat bekend om zijn hoogwaardige op maat gemaakte museumkasten. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Harvard en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Naast de 11 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten werkt Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van langetermijnpartners en distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland en Amerika en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen van hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand