Home > Branche > Nieuws > Satelliet Meubelen zet in op internationale groei door samenwerking met VE Partners

Satelliet Meubelen zet in op internationale groei door samenwerking met VE Partners

Satelliet Meubelen is samenwerking aangegaan met VE Partners

Delen

Satelliet Meubelen, de specialist in hospitality meubilair met hoofdkantoor in Breda, is voor het realiseren van haar ambities en verdere internationale groei een samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij VE Partners (“VEP”). VEP zal een meerderheidsbelang verwerven in de Satelliet Groep (“Satelliet”), bestaande uit Satelliet Meubelen, Satelliet Belgium en Lensen Projectinrichters. Naast VEP zal de huidige directie en het management participeren om de langetermijnvisie te borgen en verdere groei vorm te geven.

Door deze samenwerking versterkt Satelliet zich met de strategische kennis en het (internationale) zakelijke netwerk van haar betrokken en eveneens ambitieuze partner. In de komende jaren zullen de partijen gezamenlijk werken aan het realiseren van de groeiambities, waarin onder andere ingezet wordt op internationale expansie.

Lees ook: In 2021 was Satelliet Meubelen 50 jaar.

Quote:
Christan Brouwers (DGA Satelliet)
Ik ben ervan overtuigd dat we samen met VEP de volgende stap in de groeiambities van Satelliet zetten. Belangrijk bij de keuze voor VEP is de gezamenlijke visie dat de bestaande warme en informele sfeer van grote waarde is voor het succes. Satelliet is een bedrijf waar met passie gewerkt wordt en waar je graag onderdeel van uitmaakt. De keuze wordt versterkt door de aanwezige kennis, werkwijze en drive om Satelliet verder te laten groeien in Noordwest-Europa.

Quote:
Sergio Campisi (Partner VEP)
We vinden Satelliet een prachtige onderneming vanwege de sterke marktpositie in Nederland, focus op innovatie, design en duurzaamheid. Dit in combinatie met het ambitieuze managementteam maakt ons enorm trots om te investeren in deze mooie onderneming. We kijken ernaar uit om samen met het management verder te bouwen op de sterke positie van Satelliet en versneld te groeien in Noordwest-Europa. Hierbij zullen we een actieve buy en build strategie hanteren. Daarnaast willen we onze positie in huidige markten versterken.

Satelliet Meubelen

Satelliet is sinds 1971 actief in de hospitality markt en startte kleinschalig met het ontwerpen en op ambachtelijke wijze produceren van meubilair voor de horeca. Door jarenlange ervaring en het vertrouwen van vele klanten is Satelliet inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van hospitality meubilair in meerdere markten, zoals: horeca, retail, leisure, office, zorg,onderwijs en maritiem. In samenwerking met partners en opdrachtgevers draagt Satelliet bij aan het creëren van aangename ontmoetingsplekken waarin mensen tot een betere prestatie komen, zich prettiger voelen en samen kunnen genieten. Satelliet is initiatiefnemer en eigenaar van het partnerplatform Inspirium en eigenaar van het merk Satelliet Originals.

VE Partners (VEP)

VEP is opgericht in 1999 en gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting staat ondernemerschap centraal bij VEP. VEP werkt graag nauw samen met DGA’s en managementteams om waarde te creëren en investeert met name in middelgrote, handelsbedrijven en industriële of (technisch) dienstverlenende bedrijven, in de Benelux. Hierbij ondersteunt VEP het managementteam doorgaans tijdens een transitiefase om bijvoorbeeld de resultaten te verbeteren, af te splitsen van een corporate, te professionaliseren, de afhankelijkheid van een oprichter te verkleinen, of te groeien, zowel organisch als door middel van overnames. Eind 2022 heeft VEP succesvol haar vierde fonds opgehaald.

https://www.satelliet.net/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie