Home > Branche > Nieuws > OBJECT CARPET GmbH betreurt overlijden Roland Butz

OBJECT CARPET GmbH betreurt overlijden Roland Butz

OBJECT CARPET GmbH betreurt overlijden Roland Butz

Delen

OBJECT CARPET GmbH betreurt ten zeerste het overlijden van zijn oprichter en visionair, Roland Butz. Hij is op 8 september 2023 op 82-jarige leeftijd overleden in Zürich.

Roland Butz richtte het bedrijf OBJECT CARPET op in 1972 en liet zijn stempel achter in de tapijtindustrie met zijn passie voor design en kwaliteit. Hij herkende al vroeg het potentieel van tapijt als een esthetisch en functioneel element in de architectuur, vooral in interieurs zoals hotels en kantoren. Zijn onderscheidend gevoel voor kleurontwerp en innovatie stelde nieuwe normen in de industrie en vestigde OBJECT CARPET als een premium merk op internationaal niveau. Hij had een bijzondere passie voor artistieke productfotografie. Hij presenteerde tapijt niet alleen als een functioneel element, maar ook als een kunstobject, waardoor OBJECT CARPET zich onderscheidde van andere leveranciers en stevig verankerd werd in de wereld van architectuur en design.

“Roland Butz was niet alleen een ondernemer maar ook een visionair. Zijn passie en toewijding aan kwaliteit en design hebben OBJECT CARPET gemaakt tot wat het vandaag is. Zijn overlijden laat een leegte achter die niet kan worden opgevuld. We verliezen een pionier, een mentor en een gewaardeerde ondernemer,” zegt Daniel Butz, CEO van OBJECT CARPET. De OBJECT CARPET-familie zal Roland’s nalatenschap eren en zijn visie voortzetten. Onze gedachten zijn bij zijn familie in deze moeilijke tijd.

Over OBJET CARPET

Sinds 1972 staat OBJECT CARPET voor kwaliteit, design en innovatie in de commerciële vastgoedsector. Een gevoel voor esthetiek en kleur, gecombineerd met geavanceerde productietechnieken, leidt tot elegante en ongebruikelijke ontwerpen in de vorm van tapijten, tapijttegels en op maat gesneden tapijten (RUGX). Met meer dan 1.000 stijlen en kleuren, evenals individueel aangepaste producten, biedt de OBJECT CARPET-collectie een unieke diversiteit voor modern interieurontwerp, vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen. Alle stijlen van OBJECT CARPET zijn ook vrij van schadelijke emissies en zijn bitumen-vrij, latexvrij en PVC-vrij. Ze dragen het ecolabel “Blauwe Engel” van het Duitse Federale Milieuagentschap.

OBJECT CARPET-producten hebben ook de op bewijs gebaseerde aanbeveling gekregen van de TÜV (Duitse Technische Inspectie Vereniging) voor veilig gebruik door mensen met allergieën en verminderen de hoeveelheid stof en fijnstof. Partners en klanten over de hele wereld, zoals Porsche, Daimler, Google en Adidas, waarderen dit, evenals initiatieven zoals “Healthy Seas”. Het gebruik van gerecyclede materialen in de productie, evenals een tweede levenscyclus voor tapijten na gebruik, is nu vanzelfsprekend voor OBJECT CARPET: bijvoorbeeld, samen met UNStudio, zet OBJECT CARPET zich in voor het “Future Perfect” project om nieuwe waarde te creëren uit afgedankte producten.

NEOO

OBJECT CARPET brengt een echte verandering teweeg in de industrie met het eerste volledig circulaire commerciële vastgoedtapijt, NEOO. Na acht jaar ontwikkelingswerk met NIAGA®, presenteert OBJECT CARPET het monomateriaal tapijt NEOO en tilt circulair naar een hoger niveau. Talrijke ontwerp- en bedrijfsprijzen, zoals de gerenommeerde Good Design en Red Dot Awards, hebben de uitstekende ontwerpbekwaamheid en zakelijke prestaties van OBJECT CARPET aangetoond. OBJECT CARPET werd bijvoorbeeld gekozen als een van de “top 50 Duitse luxe merken” door Ernst & Young en werd uitgeroepen tot een van de “merken van de eeuw” door Langenscheidt. Met innovatieve productietechnieken en duurzame productiemethoden is OBJECT CARPET een baanbrekend bedrijf dat designvisies werkelijkheid maakt. Ervaar de wereld van kleur en materialen van OBJECT CARPET in een van de showrooms van het bedrijf in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand