Home > Branche > Nieuws > Riva modulair zitprogramma van Casala

Riva modulair zitprogramma van Casala

Delen

Speciaal ontworpen voor lobby’s, entrees en dynamische werk- en wachtomgevingen, omarmt Riva het moderne principe van een gastvrije sfeer en een ongedwongen ambiance. Het modulaire zitprogramma biedt een ergonomische zitervaring. De verschillende zit- en tafelelementen en armleuningen bieden comfort en een actieve zitervaring. Of het nu gaat om een rechte opstelling, een sfeervolle hoekopstelling of een unieke vrije vorm, Riva past zich moeiteloos aan. Riva is volledig naar eigen inzicht samen te stellen en er zijn diverse standaard configuraties in de Casala collectie opgenomen.

Elementen

Riva is opgebouwd uit een breed scala zit- en tafelelementen en armleuningen. Met deze elementen kan iedere gewenste opstelling worden geformeerd, van knusse zithoek tot ruime zitgelegenheid. Riva heeft de flexibiliteit om zich aan iedere ruimte aan te passen. De zitelementen variëren van 1-zits tot royale 3-zits met en zonder rugleuning. De tafelelementen zijn beschikbaar in vijf varianten voor plaatsing op diverse posities van de configuratie. De tafelelementen voegen niet alleen functionaliteit toe, maar dragen ook bij aan een veelzijdige uitstraling van de zitopstelling. Voor extra gemak en comfort kunnen armleuningen geïntegreerd worden bij Riva. Armleuningen bieden niet alleen ondersteuning bij het zitten, maar ook bij het opstaan. De Riva elementen kunnen eenvoudig gekoppeld en verplaatst worden.

Ontwerpproces

Met de kernwaarden ‘warm, vriendelijk en dichtbij’ heeft designer Robert Bronwasser een innovatief antwoord gecreëerd voor de inrichting van open ruimtes. Hij erkent dat traditionele zitoplossingen een zekere afstand kennen tussen zitplaatsen. Volgens Robert Bronwasser stelt Riva individuen in staat om hun eigen comfortabele zone te bepalen.

“Voor publieke ruimtes, break out areas en wachtruimtes is een groeiende behoefte aan informele zitoplossingen. Riva nodigt uit, verenigt meerdere functies en is volledig naar wens samen te stellen. Bekenden kunnen dichtbij elkaar zitten en toch voldoende ruimte hebben. Onbekenden kunnen een natuurlijke en respectvolle afstand tot elkaar innemen. Enerzijds versterkt Riva menselijke interactie en anderzijds wordt de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt. Riva biedt oneindige mogelijkheden voor een dynamische werk- en wachtomgeving in publieke en commerciële ruimtes.”

Inrichting

Met Riva wordt een ruimte efficiënt en vriendelijk ingericht voor wachten en ideeën bespreken. De essentie van Riva ligt in het creëren van comfortabele zitplekken die naadloos aansluiten op de behoeften van elke persoon. Riva stelt bezoekers in staat om hun persoonlijke ruimte te definiëren, terwijl ze tegelijkertijd een gemeenschappelijke ruimte delen. De flexibele zitindeling van Riva combineert op unieke wijze de menselijke interactie en slim ruimtegebruik. Met Riva wordt wachten een kans om te ontspannen, te genieten en te verbinden.

Modulariteit

De modulariteit van Riva is zijn grote kracht. Of het nu gaat om een efficiënte indeling in een drukke lobby, een ontspannen opstelling in een wachtruimte of een creatieve setting voor een informele ontmoetingsplek. Ruimtes waar de doorloop hoog is en mensen kortstondig gebruik maken van een zitopstelling. Elementen zijn makkelijk te vervangen en kunnen opnieuw gestoffeerd worden. De voorgemonteerde configuraties zijn snel en eenvoudig aan te passen. De mogelijkheid tot maatwerk biedt de ultieme kans om een zitoplossing te creëren die volledig voldoet aan de behoeften.

Eigentijdse kleuren

Dankzij het ruime aanbod Casala stoffen en stoffen van gerenommeerde fabrikanten en een breed kleurenpalet aan standaard poedercoatings is Riva geheel naar wens samen te stellen. Een gedurfd kleurenschema of een subtiele neutrale tint, het uitgebreide kleurenpalet biedt mogelijkheden voor elk interieur. Duo-stoffering behoort tot de mogelijkheden.

Duurzame materialen

Het Riva onderstel bestaat voor 40% uit gerecycled staal. De zitelementen van Riva zijn vervaardigd uit FSC® gecertificeerd multiplex voorzien van HR-koudschuim. De materialen van Riva worden duurzaam geproduceerd en in Nederland ingekocht. Riva wordt volledig in Nederland geproduceerd. Na zijn gebruikscyclus kan Riva vrijwel volledig worden gerecycled.

Over Designer Robert Bronwasser

Robert Bronwasser brengt passie, creativiteit, gezond verstand en 25 jaar ervaring samen in functioneel design met een eigen gezicht. In 1992 studeerde hij Cum Laude af als Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit Delft. Vandaag de dag is Robert Bronwasser een erkend ontwerper die samenwerkt met creatieve merken en labels van naam. Zijn werk is bekroond met diverse designprijzen.

Over Casala

Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in haar DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Zij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Ruim honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand