Home > Branche > Han de Groot per 1 april 2023 interim-directeur BNA

Han de Groot per 1 april 2023 interim-directeur BNA

Delen

Per 1 april a.s. vervult Han de Groot de rol van directeur BNA op interimbasis. Hij volgt hiermee Fred Schoorl op, die na 12 jaar afscheid neemt van de BNA als directeur.

Het BNA-bestuur heeft ervoor gekozen om de rol van directeur tot eind van dit jaar op interimbasis in te vullen. Op deze manier kunnen in de tweede helft van het jaar de uitkomsten van lopende herijkingen en ontwikkelingen worden betrokken bij het opstellen van een toekomstgericht functieprofiel voor een nieuwe directeur. Hij zal de BNA hierin adviseren en zal beschikbaar zijn voor 3 dagen per week.

Jolijn Valk, voorzitter BNA, kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking met Han de Groot: “Han

is een zeer ervaren verenigingsdirecteur en -adviseur die de kracht van een goede samenwerking begrijpt en deze ook praktisch tot uitvoering kan brengen”.

Han de GrootHan de Groot (57) heeft bijna 25 jaar ervaring in de wereld van brancheverenigingen (o.a. MKB-Nederland). Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven en in de adviessector (Arcadis, KLM, Ernst & Young). Sinds 2010 werkt hij vanuit zijn eigen bureau als adviseur en interim-manager voor verenigingen. Hij heeft als (interim-)directeur de afgelopen jaren gewerkt voor o.a. de VHG (hoveniers en groenvoorzieners), Bouwend Nederland (regio Oost), Tuinbranche Nederland en de VPN (substraatfabrikanten).

Over BNA

Bijna 1000 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving. De BNA heeft als missie het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving.

Missie

Onze missie is het versterken van architectenbureaus die op kansrijke markten toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgever en samenleving. De BNA richt zich op architectenbureaus, de opdrachtgevers van architectenbureaus en de samenleving als geheel. Het inzetten en benutten van de collectieve kracht en het actief promoten van de meerwaarde van architecten zijn hierbij onmisbare instrumenten.

Versterken van architectenbureaus

De architectenbranche kenmerkt zich door veerkracht, ook in moeilijke tijden. De BNA staat voor het collectieve belang van de branche en werkt aan het versterken van bureaus door belangenbehartiging, het uitwisselen van kennis, het scheppen van goede condities voor het ondernemerschap en het faciliteren van netwerken. De BNA zoekt naar nieuwe marktkansen voor architectenbureaus en wil actief bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat. Kerntaken zijn:

  • Belangenbehartiging. Onder meer: lobby voor een goede aanbestedingscultuur, eerlijke contracten, en solide bouwregelgeving;
  • Bureauondersteuning. Onder meer: collectief voordeel, internationalisering, cursussen via BNA Academie en online advies;
  • Brancheontwikkeling. Onder meer: Ontwerpend onderzoek, marktonderzoek, branchecijfers en concrete handvatten als de BNA Dienstenkaarten.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand