Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Rever Interieurprojecten en Human Office lanceren Refurb.interiors

Rever Interieurprojecten en Human Office lanceren Refurb.interiors

Delen

Rever Interieurprojecten (Utrecht) en Human Office (Terborg) hebben op 31 oktober hun gezamenlijke label voor second life meubilair gelanceerd: Refurb.interiors.

Het nieuwe label richt zich op het herinzetten van bestaand (kantoor-)meubilair met als doel geen afval te produceren en CO2-uitstoot te beperken door het minimaliseren van de productie van nieuw meubilair.

Bij Refurb.interiors zien ze het kantoor als een gebouw gevuld met grondstoffen die een tweede leven verdienen. Het label hanteert vier stappen bij het herinzetten van bestaand meubilair waarbij het uitgangspunt is om altijd eerst te kiezen voor de stap met de minste impact op het milieu: ReThink, ReUse, RePair, ReFurbish. Op deze manier werken Rever Interieurprojecten en Human Office samen aan een systeemverandering om een circulaire economie te bewerkstelligen. De refurbish werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die hiermee – net als het meubilair – een tweede kans krijgen in het leven.

Rever Interieurprojecten en Human Office bundelen met Refurb.interiors hun krachten; Rever als creatieve partij voor het ontwerpen en realiseren van werkomgevingen en Human Office als partij met grote voorraad kwaliteitsmeubilair en realisatiekracht in het repareren en refurbishen van (kantoor-)meubilair. Samen hebben zij de afgelopen 2 jaar voor een landelijke overheidsinstelling al meer dan vijfduizend meubels opnieuw ingezet, waarmee zij laten zien dat het dus absoluut mogelijk is om op grote schaal second life meubilair toe te passen.

Met Refurb.interiors hebben de bedrijven de gezamenlijke ambitie om een duurzame beweging op gang te brengen binnen de branche van kantoorinrichting. Dat is verbeeld in deze video: https://youtu.be/fVx7hubIPEo.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie