,

Cartoni failliet

Delen

Corona heeft opnieuw tot een faillissement geleid. De Amsterdamse duurzame meubelproducent Cartoni heeft de deuren moeten sluiten. Dat meldt RTL Z.

Als oorzaak van het faillissement, dat op 28 december werd uitgesproken, noemt oprichter en eigenaar Marijn Muller de coronacrisis. Cartoni werkte vooral met gerecyclede materialen, zoals resthout en oude deuren. Het bedrijf realiseerde volgens Muller in 2019 een omzet van circa 250.000 euro. In 2020 daalde dat door corona met 75 procent. “Wij zijn vooral actief op de kantorenmarkt, en die zakte door het thuiswerkadvies helemaal in.” Er volgde nog even een opleving toen het thuiswerkadvies vorig jaar werd ingetrokken, maar Cartoni kwam de hernieuwde lockdown niet meer te boven. “Ik weet nog niet hoe ik dat emotioneel moet verwerken, want zo’n bedrijf is toch ook een beetje je kindje.”

De curator bekijkt de mogelijkheden van een doorstart.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand