Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > ‘Circulaire hub’ van Ahrend en Gispen

‘Circulaire hub’ van Ahrend en Gispen

Delen

Ahrend, Gispen en Presikhaaf Schoolmeubelen openden gisteren (2 december 2021) een zogenaamde ‘circulaire hub’. Hiermee zetten deze zusterbedrijven naar eigen zeggen een nieuwe stap op weg naar circulair businessmodel.

“Vanuit deze Hub, gelegen in Veghel (N-B) en waarbij andere bedrijven zich op termijn ook kunnen aansluiten, zal een toegewijd team van circulair consultants, meubelmakelaars en revitalisatie-experts dagelijks aan de slag gaan met circulaire vraagstukken van opdrachtgevers”, aldus een woordvoerder. “Alle kennis is er gebundeld, niet alleen op het gebied van hergebruik, maar ook van operationele leasemodellen.”

De Circulaire Hub neemt volgens de woordvoerder hiermee het voortouw in de industrie om voor 2050, als onderdeel van de transitieagenda, samen met de rijksoverheid te komen tot een volledig circulair inkoopbeleid. “Tegen die ontwikkeling is de faciliteit in Veghel per direct een oplossing voor bedrijven en overheidsinstellingen die hebben aangekondigd nog voor 2030 wat betreft kantoormeubilair alleen nog maar circulaire dienstverlening te zullen afnemen.”

De opening van de Circulaire Hub is voor de organisaties een nieuwe stap in de doorlopende transitie naar een volledig gesloten businessmodel, waarin alle rest- en afvalstromen opnieuw worden gebruikt en verwaard. “Straks krijgen er op jaarbasis zo’n 40.000 – 50.000 stuks meubilair een nieuw leven en zal er door de levensduurverlenging van de producten (opknappen in plaats van nieuw produceren – red.) in de hub ook nog eens sprake zijn van een CO2-reductie van 40 – 90 procent.”

www.ahrend.nl

www.gispen.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand