Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > LUMC en Radboudumc gunnen Gispen aanbestedingen

LUMC en Radboudumc gunnen Gispen aanbestedingen

Delen

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Radboudumc hebben gekozen voor Gispen. Dat meldt de inrichter. “Gispen is een belangrijke circulaire partner. We dragen bij aan duurzame doelstellingen.”

LUMC wil dat in 2025 al het meubilair in heel het ziekenhuis circulair is. Zo gelden voor de gegunde aanbesteding van het hospitality-meubilair strenge eisen. Minimaal 35 procent moet heringezet zijn vanuit het ziekenhuis zelf, 10 procent mag re-used en refurbished zijn vanuit andere (zorg)instellingen en maximaal 55 procent mag nieuwe meubilair zijn, mits gemaakt van circulair materiaal.

 

Peter van der Linden, senior New Businessmanager bij Gispen: “Tijdens de intensieve aanbestedingsprocedure op basis van Best Value Procurement hebben we laten zien hoe we circulariteit in alle facetten en disciplines laten terugkomen. Ook onze ervaringen met andere universitaire en topklinische ziekenhuizen, zoals het Amphia Ziekenhuis en het UMC Utrecht konden we aanwenden om de LUMC-casus goed uit te werken.”

 

Dat viel op. Dat bleek niet alleen uit de gunning in februari voor het hospitality-meubilair, maar ook uit het verzoek of Gispen voor het kantoormeubilair een casus wilde uitwerken. Eind mei is ook de handtekening onder dit contract gezet, met een looptijd van 5 jaar. Gispen startte onlangs in de zomer van 2021 met de inventarisatie en levering aan LUMC.

 

Ongeveer gelijktijdig met de procedure van LUMC nodigde Radboudumc Gispen uit voor een aanbesteding. Al eerder werkte Gispen op projectbasis samen met dit universitaire ziekenhuis. Radboudumc wil graag dat in een nieuw contract ál het meubilair van één leverancier komt. Daarnaast werd in de aanbesteding de duurzaamheidseis verder aangescherpt met 100 procent circulair meubilair.

 

Norbert Janssen, manager vastgoedmanagement bij Radboudumc: “De ambities van Gispen matchen met die van ons UMC. Ze gaan zelfs een stapje verder. Wij wilden met ingang van dit contract al ons nieuwe circulaire meubilair gaan volgen. Gispen bracht ons op het idee al direct te starten met de inventarisatie van al het meubilair. Zo kunnen we onze duurzaamheidsdoelstellingen versnellen. Door direct periodiek onderhoud uit te voeren zijn we proactief op verschillende manieren: van langere levensduur tot hogere refurbish-graad van ons eigen materiaal. De doelstelling van Radboudumc is het eigen meubilair zo veel mogelijk refurbishen.”

Na gunning van de opdracht met een looptijd 6 jaar is Gispen direct gestart met de inventarisatie en onderhoud van al het meubilair in het Radboudumc. Hiermee stelt Gispen ook de nulmeting op. Sabine Gorter, accountmanager bij Gispen: “Zo kunnen we tussentijds de doelstellingen op het gebied van circulariteit afgeven. Radboudumc wil op het gebied van meubilair geheel circulair zijn in 2026. Het ziekenhuis is al flink op weg.”

www.gispen.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie