NEN vraagt commentaar op circulaire kantoorrichtlijn

De Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 8313 geeft handreikingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten, kantoren en leeromgevingen. Het concept van deel twee van deze richtlijn is nu gepubliceerd voor de openbare commentaarronde. Dat meldt normalisatie-instituut NEN.

“In deel 2 van deze NPR 8313-reeks wordt toegelicht hoe tot een circulair ontwerp te komen”, legt de woordvoerder uit. “De intentie is om te verduidelijken wat een circulair ontwerp is en hoe een circulair ontwerp kan worden bereikt door het toepassen van verschillende ontwerpstrategieĆ«n.”

Het ontwerp van NPR 8313, deel 2 is geplaatst op normontwerpen.nen.nl. Op deze website kan iedereen het ontwerp inzien en commentaar indienen. Het ingediende commentaar wordt door de normcommissie geƫvalueerd, daarna volgt publicatie van de definitieve NPR. Commentaar indienen is mogelijk tot 1 november 2021.

Vaker meepraten over normen kan overigens ook. NEN vraagt belangstellenden om zich aan te melden voor deelname aan de de normcommissie Kantoor- en schoolmeubilair. “Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail naar NEN, e-mail iv@nen.nl.”

nen.nl