Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Defensie kiest voor circulaire aanpak Gispen

,

Defensie kiest voor circulaire aanpak Gispen

Delen

Gispen mag de komende jaren met hergebruikte producten voor Defensie bijdragen aan het behalen van de circulaire doelstellingen van het ministerie. “De opdracht is gegund omdat de circulaire ambitie van Gispen overtuigend is ingebed in de interne organisatie en door certificering is geborgd”, aldus een woordvoerder van de inrichter.

De duurzaamheidsstrategie van de overheid is erop gericht om in 2050 100 procent circulair en duurzaam zijn. Ministeries spelen hierbij een belangrijke rol, bijvoorbeeld door bij de inkoop van nieuw meubilair ook duurzaamheid een doorslaggevende rol te laten spelen. Maarten Houdijk, Accountmanager bij Gispen: “Defensie wil hergebruik op alle mogelijke manieren stimuleren. Haar doelstelling is zoveel mogelijk meubilair inzetten dat al eerder is gebruikt. Om dat te faciliteren hebben we voor Defensie een speciale webshop ingericht. Defensielocaties kunnen uit deze shop makkelijk en snel circulaire producten kiezen die al een eerder leven elders hebben gehad. Is het gewenste product niet voorhanden dan is het mogelijk dat Gispen van retourgenomen meubilair speciaal voor Defensie een nieuw product refurbisht.”

Circulariteit en daarmee het stimuleren van hergebruik staan anno 2020 centraal binnen het Rijk. Als strategische contractmanager voor de Rijkscategorie Kantoorinrichting is Marieke van Weerdhuizen medeverantwoordelijk voor de circulaire inkoopstrategie kantoorinrichting voor het Rijk. Zij was betrokken bij de aanbesteding voor Defensie. “Wij zijn gecharmeerd van de proactieve en smart aanpak van Gispen”, zegt ze. “Tijdens de inspirerende sessies kwamen ze tot goede voorstellen. Nieuw in de samenwerking met Defensie is dat het circulaire meubilair reeds een gebruiksperiode heeft gehad bij een andere organisatie buiten het Rijk. Wat ons daarbij zeer aanspreekt, is dat Gispen hiervoor dezelfde garanties afgeeft als voor nieuw meubilair.”

www.gispen.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand