Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Bruynzeel Storage Systems terug in Nederlandse handen

,

Bruynzeel Storage Systems terug in Nederlandse handen

Delen

Bruynzeel Storage Systems is terug in Nederlandse handen. dat meldt de specialist in mobiele opslagsystemen in een persbericht. Bruynzeel Storage Systems heeft Gilde Equity Management aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Bruynzeel, met hoofdkantoor in Panningen (Limburg), biedt ruimte-creërende opbergoplossingen voor de opslag van een grote diversiteit aan objecten. “Het helpt organisaties over de hele wereld om ruimte op de meest efficiënte, duurzame en effectieve manier te gebruiken om hun waardevolle collecties, documenten en inventaris te behouden”, aldus een woordvoerder.

Gilde Equity Management en Bruynzeel zien beide een sterke vraag naar deze oplossingen. Met de nieuwe aandeelhouder zal Bruynzeel haar groeistrategie in verschillende internationale markten uitvoeren. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Bruynzeel boekte vorig jaar een omzet van circa 60 miljoen euro en wil in 2026 groeien naar meer dan 100 miljoen euro. “Dit mede door de sterk groeiende internationale vraag naar ruimtebesparende opslagoplossingen en door nieuwe innovatieve oplossingen toe te voegen aan het productaanbod.”

Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems: “We zijn er trots op de krachten te kunnen bundelen met Gilde. Zij zullen ons helpen onze groei te versnellen en de enorme internationale marktkansen voor ruimtebesparende oplossingen te benutten. Gilde heeft een indrukwekkende staat van dienst in het creëren van waarde bij middelgrote bedrijven met sterke marktposities. We zijn erg blij dat Bruynzeel Storage System met deze stap nu, na ruim 30 jaar, weer in Nederlandse handen is. Graag wil ik onze voormalige aandeelhouder Altor Equity Partners bedanken. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vestigen van onze positie als Europees marktleider in verschillende segmenten.”

Bas Glas van Gilde Equity Management vult aan: “We zijn verheugd om Bruynzeel te ondersteunen bij het uitvoeren van hun toch al succesvolle groeistrategie. We zijn onder de indruk van hun sterke prestaties dit jaar. Als investeerder erkennen we het groeiende belang van ruimte creërende opslagoplossingen. We denken dat onze samenwerking een aantrekkelijke kans is gezien de superieure technische kennis en het innovatievermogen van Bruynzeel. Als Europees marktleider in verschillende internationale opslagmarkten zullen we hen ondersteunen bij het uitbreiden van hun productplatform en het benutten van de groeimogelijkheden in Europa en daarbuiten.”

Met de steun van Gilde zal Bruynzeel de uitvoering van haar internationale groeistrategie versnellen door verder marktaandeel te winnen, te groeien door geografische expansie, door nieuwe veelbelovende segmenten te ontwikkelen en toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Naast autonome groei maken acquisities in belangrijke geografische gebieden en segmenten deel uit van de groeistrategie. In februari 2021 nam Bruynzeel de Amerikaanse distributeur RDT Concepts over. “Deze samenwerking geeft Bruynzeel meer commerciële kansen op de Amerikaanse markt, de grootste markt in opslagoplossingen ter wereld.”

www.bruynzeel-storage.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie