Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Terugnameservice van Coretec

Terugnameservice van Coretec

Delen

Coretec Floors zet een terugnamedienst op poten om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new Coretec’-vloeren worden aangeboden. “Ophaling en reiniging met Coretec bio-producten door een maatwerkbedrijf, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil”, aldus een woordvoerder.

Als gevolg van de innovatieve Soundcore-technologie van de vloeren van het bedrijf bestaan de vloeren uit meerdere lagen. “De meerlaagse constructie vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd dat een circulaire oplossing aangewezen is”, aldus de woordvoerder. “Coretec Floors zag daarin een kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel, Second Life vloeren, dat uniek is in de sector. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 vierkante meter zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat immers perfect mogelijk.”

Wie een Coretec-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe vloer van de fabrikant, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. “De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe Coretec-vloer. Via het Second Life platform krijgt de oude vloer een echte tweede kans. En daardoor werkt de klant ook mee aan een meer duurzame wereld.”

Coretec Floors nam de proef op de som toen het hoofdkantoor onlangs verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecupereerd en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe Coretec-vloeren.

www.coretecfloors.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie