Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Manutan slachtoffer van hack

,

Manutan slachtoffer van hack

Delen

Manutan, leverancier van – onder (veel) meer – werkplekmeubilair, is slachtoffer geworden van een hack. Middels een ransomware-cyberaanval is ingebroken op de IT-systemen van het bedrijf uit Den Dolder. “Hoewel de onderzoeken nog lopende zijn, willen we u zo snel mogelijk informeren zodat u op deze situatie kunt reageren met gepaste waakzaamheid en de nodige beschermingsmaatregelen kunt nemen”, aldus Erik Koenraads, Finance Director bij het bedrijf, in een schrijven aan de relaties.

“Ondanks de robuustheid van onze bestaande beveiligingsmaatregelen en het reactievermogen van onze teams om verspreiding van de aanval te voorkomen, hebben onderzoeken van cybersecurity-experts bevestigd dat de hackers erin geslaagd zijn om bepaalde bedrijfsgegevens te stelen.”
Er is inmiddels vastgesteld dat de volgende gegevens  zijn buitgemaakt:

  • Achternaam, voornaam, adres
  • Functie of rol binnen het bedrijf
  • Factuurinformatie
  • IBAN

“Na het afsluiten van onze IT-systemen om de nodige beveiligingsmaatregelen te nemen, kunnen we ze nu geleidelijk opnieuw opstarten en de samenwerking met u hervatten”, aldus Koenraads.

Als gevolg van de situatie is er bij Manutan sprake van enige vertraging bij de verwerking van bepaalde activiteiten, met name de betaling van facturen. “Hiervoor willen wij bij voorbaat al onze excuses voor aanbieden. U kunt er op vertrouwen dat we al het mogelijke doen om de situatie op te lossen en zo spoedig mogelijk de juiste informatie verstrekken.
Verder willen we u erop attenderen dat onze bankgegevens ongewijzigd blijven. Als u wijzigingsverzoeken ontvangt, negeer deze dan en laat het ons weten via cyberinfo@manutan.nl.”

Gezien de recente gebeurtenissen is ervoor gezorgd dat de activiteiten worden hervat met versterkte en aangepaste beveiliging en bewaking. “Aarzel niet om uw gebruikelijke contactpersonen om meer informatie te vragen. We willen u bedanken voor uw steun en begrip.”

www.manutan.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie