Home > Productnieuws > Interieurbeplanting > VHG sluit zich aan bij De Groene Koers

VHG sluit zich aan bij De Groene Koers

Delen

De Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners VHG heeft zich aangesloten bij De Groene Koers. In dit platform werken de bouw, infra en de groensector aan een uitstootvrije sector. Doel is dat mobiele werktuigen in 2030 minder schadelijke stoffen uitstoten en in 2050 emissievrij zijn.

De VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. De vereniging, waarbij in totaal 1.100 bedrijven zijn aangesloten, richt zich onder meer op de promotie van interieurbeplanting. In dit kader organiseert de VHG met regelmaat de competitie ‘Interieurbeplanter van het Jaar’. Interieurbeplanting in (onder meer) projecten bevordert de gezondheid en duurzaamheid in de projectsector.

Op het gebied van duurzaamheid presenteert de VHG nu een nieuw initiatief: deelname aan De Groene Koers. Marktpartijen, overheden, kennisinstellingen en andere initiatiefnemers werken binnen De Groene Koers samen aan innovaties, doen praktijkervaringen op en delen kennis over verduurzamen van materieel. VHG-directeur Egbert Roozen: “Emissiereductie van mobiele werktuigen moet ook in de groenbranche haalbaar zijn. Daar werken wij graag aan mee. Als dé vergroeners van de leefomgeving sluit het immers naadloos aan bij onze inspanningen voor gezonde, leefbare en klimaatbestendige binnen- en buitenruimten.”

Om te beginnen heeft de VHG de eigen leden gevraagd deel te nemen aan een 0-meting om in beeld te brengen welk materieel de bedrijven gebruiken en wat de apparaten uitstoten. “Vervolgens gaan we in samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers aan de slag met initiatieven.”

De Groene Koers is begin 2020 van start gegaan als initiatief van Bouwend Nederland, BMWT (de brancheorganisatie van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel) en Cumela. De deelnemende sectoren willen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor mobiliteit, als onderdeel van afspraken in het Klimaatakkoord.

www.vhg.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand