Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Onderhandelingen over sociaal plan Ahrend vastgelopen

,

Onderhandelingen over sociaal plan Ahrend vastgelopen

Delen

De onderhandelingen voor een sociaal plan bij Koninklijke Ahrend zijn vastgelopen. Dat meldt de FNV. Het kantoormeubelbedrijf sluit de vestiging in Culemborg. Maar vanuit de vakbond zijn er bezwaren tegen de afwikkeling.

Hans Wijers, bestuurder FNV Metaal: “Wij kunnen niet instemmen met de plannen zoals ze nu op tafel liggen. Werknemers die hun werk behouden moeten verplicht mee naar de hoofdvestiging in Sint-Oedenrode en voor de ontslagen medewerkers is de afvloeiingsregeling te laag.”

Een deel van de werknemers is een aantal jaren geleden al van de vestiging in Zwanenburg over gegaan naar Culemborg, toen Zwanenburg dicht ging. En eind vorig jaar meldde het bedrijf dat de productielocatie in Culemborg – in feite de Gispen-fabriek – gesloten zou worden. Een van de redenen was toen volgens de woordvoerder van Ahrend de omzetdaling als gevolg van de coronacrisis. Niettemin heeft Ahrend volgens de FNV geen coronasteun gevraagd aan de overheid. “Op die manier hoeft de aandeelhouder niet af te zien van eventueel dividend of bonusregeling. Maar ondertussen zitten er wel zo’n tachtig mensen zonder baan”, aldus Wijers.

Met de reorganisatie verdwijnen niet alleen banen in Culemborg, maar ook in Sint-Oedenrode. Ahrend deed eerder onlangs een eindbod voor het sociaal plan. Maar de FNV kon hiermee dus niet akkoord gaan. Wijers: “Wij overleggen met de leden over te nemen stappen. Daarbij sluiten we acties niet uit.”

www.fnv.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie