Home > Opleidingen > BIK 29 september van start

BIK 29 september van start

Delen

Dit najaar vindt weer een nieuwe editie plaats van de Basiscursus Inrichtingskunde (BIK) van Office Academy. De nieuwe editie van deze alom bekende opleiding vindt geheel corona-proof plaats. “Onze gespecialiseerde docenten delen de laatste inzichten met de deelnemers”, aldus een woordvoerder. “Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.”

De Basiscursus Inrichtingskunde is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. Cursisten worden opgeleid tot ‘inrichtingskundige’. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners.

De komende editie van de BIK wordt – zoals gewoonlijk – gehouden op tal van aansprekende locaties in het land. Dit maal is er extra aandacht voor de veiligheid van de deelnemers. “We zorgen dat de lessen absoluut corona-proof plaatsvinden”, aldus Office Academy. “En natuurlijk zullen onze gespecialiseerde docenten in de lessen ook volop aandacht besteden aan de vraag wat de functie wordt van het kantoor na 2020 en de manier waarop je een kantoor besmettingsveilig kunt inrichten.”

Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Ook medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt. Tijdens deze praktijkopleiding leren deelnemers de elementaire basiskennis van het inrichten van kantoren. “Niet alleen de kenmerken en mogelijkheden van het kantoormeubilair komen aan bod, ook de inrichting van de werkplek, in samenhang met de werkomgeving, wordt met praktijkcases geoefend en bestudeerd. En natuurlijk is er aandacht voor de functie en kenmerken van het post-corona kantoor.”

Deelnemers aan de BIK ontvangen een uitgebreide syllabus en een aantal vakgerichte uitgaven. De lesmethode omvat hoorcolleges met daarbij praktijkgerichte individuele en groepsopdrachten. Een aantal opdrachten wordt thuis uitgewerkt. Op de laatste cursusdag vindt een praktische examentraining plaats. Soms wordt deze laatste cursusdag gecombineerd met een instructiebezoek aan een showroom, meubelfabriek of aansprekende locatie.

De Basiscursus Inrichtingskunde omvat onder meer de volgende onderwerpen:

– Werken op kantoor en kantoorconcepten (nu en straks)
– Ergonomie, Arbo, normen en richtlijnen
– Zitmeubelen
– Kantoorwerkplekken
– Overige werkplekken en werkruimten
– Communicatieve ruimten
– Opbergmeubelen, archivering
– Werkomgeving (licht, lucht, geluid).
– Materiaalkennis en duurzaamheidsaspecten

Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere nieuwe werkvormen, LED-verlichting, duurzaamheid en akoestiek aan bod.

Het aantal deelnemers per groep varieert. Bij voldoende deelname starten er meerdere opleidingen. De Basiscursus Inrichtingskunde omvat zes cursusdagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. De zes dagen worden gehouden op verschillende locaties door het land.

Modules, data:

Dinsdag 29 september 2020
Werken op kantoor, Interieurontwerp, Trends in kantoorinrichting

Dinsdag 13 oktober 2020
Arbo, ergonomie, normen

Dinsdag 27 oktober 2020
Kantoorwerkplekken, Beeldschermwerkplekken, Zitten

Dinsdag 10 november 2020
Kennis en toepassing van materialen
Archiveren communicatieve en overige werkplekken
Uitleg examen en proefexamen

Dinsdag 24 november 2020
Circulariteit en duurzaamheid
Akoestiek

Dinsdag 8 december 2020
Licht, verlichting, LED
Examentraining

Januari 2021 (Ede)
Examen

Het lesgeld voor deze opleiding bedraagt: € 2.245,- (exclusief 21 procent btw), inclusief het lesmateriaal, waaronder een digitale syllabus, twee vakboeken en een jaarabonnement op het vaktijdschrift ‘Inside Information’, examengeld, koffie/thee en lunches tijdens de lesdagen.

www.officeacademy.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie