Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Duurzaamheidsverslag van Gispen

Duurzaamheidsverslag van Gispen

Delen

Gispen publiceert – naar eigen zeggen ‘als enige Nederlandse projectinrichter’ – een jaarverslag over de in 2019 behaalde resultaten en initiatieven op het gebied van circulair ondernemen.

“Gispen wil een substantiële bijdrage leveren aan de houdbaarheid van de wereld waarin we leven”, aldus een woordvoerder. “Daarom werkt het bedrijf toe naar een volledig circulair businessmodel. In 2019 heeft Gispen concrete stappen gezet in de transitie daar naartoe, samen met opdrachtgevers. Het duurzaamheidsverslag 2019 brengt de resultaten overzichtelijk in beeld.”

“Zowel intern als extern streeft Gispen naar een verandering die past bij de ontwikkeling van het bedrijf én de huidige maatschappij.” Enkele jaren geleden heeft Gispen een leidraad opgesteld voor de ambities in duurzaam ondernemen: ‘Gispen circulair 2025’. “Op weg daar naartoe heeft Gispen ook in 2019 flinke stappen gezet.”

Om de circulaire ambities te bereiken, richt Gispen zich op vijf focusgebieden:

 • Afval elimineren
 • Cirkels sluiten
 • Betrokkenheid creëren
 • Circulaire businessmodellen ontwikkelen
 • Innovatief leiderschap tonen

In 2019 zijn enkele aansprekende doelen behaald. Gispen noemt onder meer de volgende ‘highlights van 2019’:

 • Revitalisatie van meer dan vijfduizend producten.
 • Twaalf nieuwe contracten, waarbij organisaties bewust voor Gispen kozen om hun inrichting (deels) in te vullen met gerevitaliseerde producten.
 • 10.000 kg afvalplastic gerecycled voor de productie van Sett CE bank. De bank die in 2019 werd bekroond met de Dutch Design Award.
 • Introductie Furniture as a Service (FaaS).
 • Erkenning van diverse partnerships en toelating op holdingniveau tot de CE100 – de top 100 van organisaties die hun kennis over de circulaire economie met elkaar delen.

 

Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen Nederland: “Onze ambities zijn niet langer alleen onze droom. Steeds meer opdrachtgevers geven aan dat ze naast design en functionaliteit, duurzaamheid en circulariteit belangrijk vinden voor de inrichting van hun werkomgeving. We zien een toenemende vraag naar hergebruik van bestaand meubilair. Dat juichen we toe, want alleen sámen kun je echt impact maken. Elke circulaire opdracht zien we dan ook als een cadeau. We zijn er trots op en dankbaar voor dat we in 2019 samen met opdrachtgevers verder vorm hebben kunnen geven aan onze transitie naar een circulair businessmodel.”

Enkele voorbeelden van circulaire samenwerkingen: Gispen mocht Triodos Bank, de duurzaamste bank van Nederland, inrichten met slim hergebruik van bestaande producten en met nieuwe duurzame producten. Voor de Nederlandse Spoorwegen heeft het bedrijf 1 op de 5 producten gerefurbished. Opdrachtgever ABN Amro Green maakt voor de inrichting van haar bankshops gebruik van een circulaire productenpool. En Gemeente Apeldoorn nam overbodige kasten van Rabobank over.

Wie benieuwd is naar alle resultaten en initiatieven van Gispen in 2019 op het gebied van circulair ondernemen kan het volledige jaarverslag hier lezen: https://www.gispen.com/nl/circulaire-economie/duurzaamheidsverslag

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

 • Ontvang het laatste nieuws
 • Bekijk exclusieve content
 • Blijf op de hoogte van de laatste events
 • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand