Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Orgatec gaat definitief (niet) door

,

Orgatec gaat definitief (niet) door

Delen

Dit bericht is achterhaald door het opmerkelijke persbericht van 6 juli, waarin te lezen staat dt de beurs bij nader inzien níet doorgaat; zie dit artikel

De Orgatec gaat door. Dat bericht stuurde de organisatie van het tweejaarlijkse evenement gisteren aan alle internationale persrelaties. De markt reageert verbaasd.

De Orgatec is sinds jaar en dag een van de belangrijkste internationale evenementen op het gebied van projectmeubilair. Lange tijd was het de vraag of de beurs dit jaar door zou kunnen gaan. Maar de kogel is door de kerk. De internationale markt kan elkaar van 27 tot en met 31 oktober daadwerkelijk treffen in Keulen.

Natuurlijk zal de beurs er anders uitzien dan normaal. “We hebben de coronacrisis aangegrepen om onze gehele beursfilosofie opnieuw te doordenken”, aldus een woordvoerder. “De beurs voldoet aan voorwaarden die ook na corona van belang zullen blijven.” De organisatie wil nu nog niet veel meer kwijt dan dat de beurs een ‘open forum’ zal zijn. Nadere info wordt gegeven op een internationale persconferentie die volgende week gehouden zal worden.

Vanuit de Nederlandse markt wordt met enige bevreemding gereageerd op het schrijven van de beursorganisatie aan de pers. “Wij (VIP en haar leden) zijn sinds enkele weken met Koelnmesse/Orgatec en haar Nederlandse vertegenwoordiging in gesprek over de beurs en in welke vorm en vooral wanneer deze volgens ons plaats zou moeten vinden”, aldus Roderik Mos – bestuurslid van branchevereniging VIP (in het dagelijks leven directeur van Dataflex). “Omwille de voortgang lijkt het ons verstandig (nog) geen uitlatingen te doen over de inhoud van de gesprekken richting de pers. Dit heb ik onze leden ook verzocht. Wat ik wel kan zeggen is dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse deelnemers (28 van de 32) gezamenlijk stelling hebben genomen. Zodra meer bekend is vanuit Duitsland en welke beslissing zij nemen, lijkt het ons verstandig onze uitgangspunten openbaar te maken en de discussie breder te trekken. Wordt vervolgd.”

Zoals gezegd houdt de beursorganisatie volgende week (8 juli) een persconferentie. De Inside Information-redactie is daar natuurlijk virtueel bij. Met andere woorden: we houden u op de hoogte.

www.orgatec.de

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand