Home > Branche > Hybride werken > Kantoren gevraagd voor promotieonderzoek

, , ,

Kantoren gevraagd voor promotieonderzoek

Delen

Susanne Colenberg, onderzoeker aan de TU Delft, is op zoek naar organisaties die willen meewerken aan haar promotie-onderzoek. Doel van het onderzoek is het vaststellen van nut en noodzaak van sociale binding in de werkomgeving.

“Na maanden aaneengesloten thuiswerken vanwege de Covid-19 pandemie willen veel mensen graag weer naar kantoor, en wel vanwege de collega’s, zo blijkt uit recent onderzoek van onder andere Gensler en Intermediair”, schrijft Colenberg op LinkedIn. “Omdat het thuis eenzaam en saai is, of juist te druk. Vanwege het persoonlijk contact en de spontane ontmoetingen op kantoor. Omdat live overleg toch makkelijker gaat. We willen misschien niet (meer) elke dag naar kantoor, want minder reistijd bevalt goed, maar toch wel een paar dagen per week. Ook al zijn er nog wel wat zorgen over hygiëne, mogelijkheden voor afstand houden, en collega’s die zich niet aan de regels houden.”

In haar onderzoek wil Colenberg vaststellen hoe de inrichting van het kantoor informeel sociaal contact en de binding met collega’s en organisatie ondersteunen. “Hoe kan het kantoor een goede ontmoetingsplek zijn en tegelijkertijd de rustzoekers bedienen? Hierover gaat mijn promotieonderzoek bij Human-Centered Design, TU Delft.”

Colenberg zoekt momenteel nog organisaties met minimaal vijftig kantoorwerkplekken die mee willen doen. “Deelname is gratis en elke organisatie krijgt haar eigen uitkomsten.” Geïnteresseerden kunnen mailen met Susanne Colenberg.

https://www.tudelft.nl/io/over-io/afdelingen/human-centered-design/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie