Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Steelcase: ‘Het kantoor verandert’

Steelcase: ‘Het kantoor verandert’

Delen

Hoe ‘het nieuwe normaal’ eruit gaat zien weet niemand precies. Maar dat het anders wordt dan we gewend waren staat vast. Dat stelt men althans bij Steelcase. “”We weten dat de wereldwijde Covid 19-pandemie de werkplek voor altijd zal veranderen”, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse fabrikant van projectmeubilair.

Volgens Steelcase zullen de veranderingen zich in een drietal golven gaan voltrekken. Gedurende ‘wave 1’ reageren we vooral op de actuele ontwikkelingen. “Organisaties moeten de werkplek ‘retrofitten‘ met de middelen die er nu zijn en op basis van de actuele gezondheidsrichtlijnen, met als doel de eerste golf van terugkerende kantoorwerkers – tot 50 procent van het totale personeelsbestand – veilig te houden.”

‘Wave 2’ betreft de periode tijdens welke de werkplek gereconfigureerd wordt met het oog op de nabije toekomst. Gedurende deze ‘golf’ kunnen meer mensen terugkeren naar het kantoor, waarbij wetenschappelijke kennis omtrent de gedragingen van het virus een belangrijke rol zullen (blijven) spelen.

De derde en laatste golf van veranderingen heeft volgens Steelcase betrekking op de langere termijn. “Er zal een dringende behoefte zijn om niet slechts terug te keren naar wat we al hadden, maar om de blik naar voren te richten, om op basis van veerkrachtigheid weer te gaan bloeien.” Hierbij draait het volgens de fabrikant om het heruitvinden van de werkplek. “Op wetenschappelijke inzichten gebaseerde oplossingen zullen samengaan met opkomende technologieën om veiligheid te garanderen bij een nog hoger niveau van welbevinden bij medewerkers.”

Steelcase heeft een speciale gids samengesteld – ‘Navigating What’s Next: The Post-COVID Workplace’ – die kantoorhoudende organisaties kan helpen bij het doormaken van het geschetste golfmatige proces. Het document is te downloaden via onderstaand adres.

https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/designing-the-post-covid-workplace/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie