Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Meubelsector verwacht fors omzetverlies

Meubelsector verwacht fors omzetverlies

Delen

De sectoren meubelindustrie en interieurbouw verwachten in 2020 ruim miljard omzetverlies en meer dan duizend ontslagenen. Dat meldt branchevereniging CBM.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft Koninklijke CBM meerdere malen onderzocht hoe groot de impact van de crisis is op de meubelindustrie en interieurbouw. “Meer dan de helft van onze leden heeft onlangs de derde corona-enquête ingevuld. CBM heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Marktdata.nl gevraagd dit onderzoek uit te voeren en de gewenste berekeningen te maken.”

“De resultaten van de enquête laten zien dat vrijwel de gehele meubelindustrie en interieurbouw (91 procent) in 2020 te maken heeft of krijgt met een aanzienlijk omzetverlies door de coronacrisis, 42 procent heeft nu reeds omzetverlies en 49 procent verwacht dit in de loop van het jaar. Maar liefst 82 procent van de meubelfabrikanten en interieurbouwers verwacht in het tweede kwartaal van 2020 een forse omzetdaling, gemiddeld 33 procent. Daarnaast verwacht ruim één op de drie bedrijven een omzetdaling van minimaal 50 procent in het tweede kwartaal. Het verwachte omzetverlies voor de branche meubelindustrie en interieurbouw komt voor heel 2020 uit op 1,14 miljard euro. Dat is een omzetdaling van 26,2 procent.”
Het totaal aantal verwachte ontslagen voor de meubelindustrie en interieurbouw voor 2020 komt uit op 1.083 werknemers, oftewel een ontslagpercentage van 5,8 procent. Bedrijven in de categorie ‘5 tot 10 werkzame personen’ verwachten relatief gezien de meeste ontslagen.

Volgens 70 procent van de ondervraagde ondernemers in de meubelindustrie en interieurbouw is de NOW-regeling belangrijk voor hun voortbestaan. Ruim één op de vier bedrijven heeft de NOW al aangevraagd, 29 procent doet dat nog voor de maand juli en 15 procent gaat dat na de zomer doen. CBM pleit voor een vervolg op de eerste NOW-regeling. Veel bedrijven krijgen pas na de zomer te maken met omzetverlies. Daarnaast pleit CBM ervoor in de nieuwe regeling ook aanvullende vergoedingen mee te nemen voor doorlopende vaste kosten.

Het gehele rapport is hier te downloaden.

www.cbm.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie