Home > Overig nieuws > ‘Op een veilige manier terug naar kantoor’

,

‘Op een veilige manier terug naar kantoor’

Delen

Net als in ‘gewone tijden’ probeert ook tijdens de coronacrisis elk bedrijf de eigen competenties zo goed mogelijk voor het voetlicht te krijgen. Neem Iotspot. De onderneming denkt dat het de terugkeer naar het kantoor dichterbij kan brengen. “Iotspot maakt social distancing op kantoor mogelijk”, aldus een woordvoerder.

Iotspot biedt slimme oplossingen waarmee onder meer de bezetting van werkplekken gemonitord kan worden. Ook in ‘coronatijden’ is dit volgens het bedrijf een zeer interessante propositie voor kantoorhoudende klanten.

“Voor organisaties waar werknemers niet thuis kunnen werken of die bezig zijn om de openstelling van het kantoorpand voor te bereiden, blijft de veiligheid en gezondheid van medewerkers op de werkvloer de belangrijkste prioriteit. Binnenkort mogen medewerkers op gepaste wijze terugkeren. Dat zal niet direct zijn zoals voor de uitbraak van het coronavirus. Zoals minister Eric Wiebes al aangeeft zullen Nederlandse ondernemers zich moeten richten op de ‘1,5-meter-economie’. Zo ook op kantoor.”
Met de producten en diensten van Iotspot is het volgens de woordvoerder mogelijk om het aantal medewerkers dat naar kantoor komt te sturen, door de capaciteit en layout van werkplekken digitaal te organiseren. “Een gemaximeerd aantal werkplekken wordt in een app beschikbaar gesteld. Medewerkers moeten bij binnenkomst op kantoor aantonen dat ze een bureau in de app hebben geboekt. Dit voorkomt voor ieders veiligheid dat er te veel personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Uiteraard is het de verantwoordelijkheid van het personeel om aan de geboekte werkplek te gaan zitten en de social distance in de dagelijkse gang van zaken in acht te nemen.”

“Het is belangrijk voor organisaties en voor onze economie dat mensen straks zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen, maar het is cruciaal dat we de sociale afstand bewaren”, aldus Martijn Kors van Iotspot. “Het is een aangepaste en minimale variant van de Iotspot dienstverlening waarmee wij een bijdrage willen leveren bij het aangaan van de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben. De dienst is van tijdelijke aard, vanaf 6 april beschikbaar en in samenwerking met klanten door te ontwikkelen.”

www.iotspot.co

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie