Home > Branche > Nieuws > Milieucertificaat voor Pfleiderer

,

Milieucertificaat voor Pfleiderer

Delen

Pfleiderer heeft het milieucertificaat Blauer Engel in de wacht gesleept. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

“Het verheugt ons u te kunnen meedelen dat wij als eerste HPL-fabrikant voor onze emissiearme Duropal-HPL, Duropal-HPL Compact en Duropal-sandwichpaneel P2 het milieucertificaat Blauer Engel (DE UZ 76) hebben behaald”, aldus een woordvoerder. “Mede tegen de achtergrond van de toenemende belangstelling voor gezondheidsonschadelijke materialen op basis van hout is dit een belangrijke mijlpaal.”

Met het Blauer Engel duurzaamheids-label bewijst en bevestigt een onafhankelijk instituut volgens Pleiderer dat de reductie van uitstoot bij het bedrijf veel verder gaat dan de wettelijke eisen. “Het gaat hierbij om het verantwoorden van de vluchtige organische stoffen (VOC) die bijdragen aan het binnenklimaat.”

Pfleiderer is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die het Blauer Engel-certificaat voor HPL, HPL Compactplaten en sandwichpanelen P2 heeft ontvangen. “Door het behalen van deze hoge eisen is Pfleiderer ook de enige fabrikant die met dit certificaat plaatmateriaal in combinatie met DecoBoard in DST-kleurkoppeling en ruwe spaanplaat kan aanbieden.”

www.pfeiderer.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie