Home > Branche > Nieuws > ‘Goed moment voor onderhoud scholen’

,

‘Goed moment voor onderhoud scholen’

Delen

Het is nu een goed moment voor de onderhoud van scholen. Dat zegt brancheorganisatie OnderhoudNL. “Maak van de nood een deugd.”

“Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus, kan en moet onderhoudswerk aan vastgoed gewoon doorgaan”, zegt Henk den Boer, voorzitter van Koninklijke OnderhoudNL, de ondernemersorganisatie van zo’n tweeduizend bedrijven met circa dertigduizend medewerkers in het vastgoedonderhoud.
“Zeker de scholen, die de laatste jaren gekenmerkt worden door het vele achterstallige onderhoud, kunnen nu uitstekend binnenonderhoud krijgen. Een compleet lege school maakt de logistiek voor onze bedrijven een stuk gemakkelijker dan normaliter het geval is met een aanpak per lokaal, waarbij leerlingen tijdelijk in een andere ruimte worden ondergebracht”, aldus Den Boer.

“Wij zien ook dat onderhoudswerkzaamheden die buiten plaatsvinden, zoveel mogelijk blijven doorgaan zolang de adviezen van het RIVM maar worden opgevolgd. Bewoners en opdrachtgevers worden hierover netjes geïnformeerd. En in het onderhoudsvak is men al gewend om met persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) te werken, zoals een veiligheidsbril, stofmaskers en handschoenen.”

“Hoe gek het ook klinkt: we kunnen op deze manier van de nood een deugd maken. Als economie zullen we er namelijk ook voor moeten waken om niet alles tot stilstand te laten komen zonder dat we de risico’s goed afwegen. Waar onze medewerkers hun kinderen afwisselend moeten opvangen omdat hun partner een kritisch beroep heeft, lossen onze bedrijven en de collega’s dat nu al naar ratio op”, besluit Den Boer.

www.onderhoudnl.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie