Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Gispen-expositie in Den Haag

,

Gispen-expositie in Den Haag

Delen

Binnenkort te zien in Den Haag: de expositie ‘Gispen, What’s in a Name’. “In de Gispen Showroom te Den Haag kunt u objecten en foto’s daarvan bewonderen die een speciale naam gekregen hebben. Én hiervan de achtergronden te weten komen, uiteraard.”

 

De expositie, die op zaterdag 14 maart geopend wordt, gaat over bijnamen. “Gispen, het bedrijf dat groot geworden is met strak en functioneel meubilair zoals stalen buismeubelen en glazen bol-lampen, heeft niet bepaald een uitstraling waarin bijnamen passen. Toch is dat wel zo. Al vanaf het begin in de jaren ’20 via de fifties tot heden, zijn er altijd producten geweest die uitnodigden tot een andere naam dan een cijfercombinatie.”

De expositie laat de ontwikkeling van de namen en bijnamen in de loop van ruim een eeuw zien aan de hand van meubelen, lampen en foto’s. “Laat u verrassen door de Spinnenkop, de Mug, de Korporaal en de Dukdalf, om er maar een paar te noemen. De expositie is te zien via de etalages en elke zaterdag kunt u van 13.00-17.00 gratis naar binnen lopen om alles van dichtbij te bekijken.”
‘Gispen, What’s in a Name’ is een initiatief van de Stichting Gispen Collectie in samenwerking met Gipsen. Met dank aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Weeshuismuseum, de gemeente Hilversum, het Nieuwe Instituut.

www.stichtinggispencollectie.nl .

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie