Home > Branche > Nieuws > Forbo haalt vinyl terug voor recycling

,

Forbo haalt vinyl terug voor recycling

Delen

Forbo Flooring haalt nu ook snijresten vinyl en oude losleg-vinylvloeren terug voor recycling. Dat meldt het bedrijf in een schrijven aan de pers. Het vinyl wordt onder andere gebruikt in nieuwe vloeren.

Klanten die hun loslegvloer teruggeven, krijgen volgens de woordvoerder 10 procent korting op een nieuwe vloer. Sinds een jaar of 5 doet de vloerproducent een soortgelijk en inmiddels succesvol traject met linoleum. Geïnteresseerde klanten krijgen hiervoor gratis een recycle-container.

Daarnaast heeft Forbo nog ander positief duurzaam nieuws te melden. Zo is de gemiddelde CO2-uitstoot per gereden kilometer van het hele Forbo-wagenpark met 5,4 procent gedaald in 2018 ten opzichte van 2017. In 2019 (data nog niet bekend, red.) en 2020 mikt Forbo opnieuw op een reductie van minimaal 5 procent. Tevens werkt de vloerproducent aan diverse energieprojecten om een verdere daling van het gasgebruik te realiseren.

www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand