Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken

Gietvloerenfabrikant EPI opent deuren in Denemarken

Delen

In januari dit jaar heeft EPI, Nederlands fabrikant van kunststof (giet)vloeren, de deuren van haar showroom van 500 vierkante meter, inclusief kantoor, geopend in Kopenhagen, Denemarken.

Het familiebedrijf was op het gebied van sportvloeren al actief in meer dan vijftig landen, maar nu vestigt zij zich voor het eerst met een eigen, fysieke showroom buiten Nederland met een breed scala aan (design) gietvloeren.

Denemarken is een vooruitstrevend land als het gaat om het gebruik van kunststofvloeren. Het toepassen van dit soort type vloeren is daar erg gebruikelijk. Volgens Sander Egels, directeur van EPI Group, sluit de Deense mindset goed aan bij de ambitie van EPI: “We wilden onze vleugels uitslaan en groei realiseren op het gebied van het commerciële en industriële design-vloerensegment in het buitenland. Het ontbreken van een showroom met een breed aanbod kunststofvloeren in Kopenhagen heeft ertoe geleid dat we samen met onze partner Neo Coating de mooie stap hebben kunnen zetten om hier serieus werk van te maken.”

EPI voorziet met haar aanbod in de verschillende behoeften van zowel consumenten als applicateurs en wil daarmee grote stappen maken in Denemarken. Zo kunnen klanten in de nieuwe showroom terecht voor een breed scala aan vloeren, zoals design-gietvloeren, antistatische (ESD) vloeroplossingen, sportvloeren, industriële- en parkeerdek vloersystemen. Naast de samenwerking met Neo Coating vestigt ook Oscon/KTL (de sportvloerenpartner van EPI Group in Denemarken) zich in het Deense EPI-kantoor. Daardoor zijn er uiteenlopende kunststofvloeren onder één dak te vinden; van gietvloeren voor appartementen tot vloersystemen voor de zware industrie.

Momenteel hebben zo’n tien lokale Deense vloereninstallatiebedrijven zich al bij EPI Denmark aangesloten. “Door deze nieuwe samenwerkingen en de opening van onze showroom verwachten we ons marktaandeel in Denemarken te vergroten. Met betrekking tot internationale groei ligt onze focus de eerste jaren op Denemarken, waarna we in fase twee het plan verder gaan uitrollen naar de Scandinavische buurlanden”, vertelt Egels. De expansie blijft overigens niet beperkt tot Scandinavië, ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland is EPI Group actief.

https://www.epigroup.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand