Home > Overig nieuws > Babyboomers hechten aan technologie

Babyboomers hechten aan technologie

Delen

Volgens het laatste onderzoek van Workthere wordt technologie belangijker naarmate mensen ouder worden. In het recente Europese onderzoeksrapport What Coworkers Want benadrukt de flexibele kantoorruimte-expert dat 84 procent van de gebruikers van flexibele kantoorruimte in de leeftijdscategorie 55+ technologische factoren zoals wifi-kwaliteit en mobiel bereik belangrijk vindt. In de leeftijdsgroep 18-24 is dit ‘slechts’ 65 procent.

Jessica Alderson, Global Research Analyst van Workthere, licht toe: “Gezien het feit dat generatie Z is opgegroeid in een wereld waar technologie in progressieve mate een volledig integraal onderdeel van de samenleving is, is het een opmerkelijke uitkomst dat het binnen de flexibele kantoorruimte juist de babyboomers zijn die een groter belang hechten aan technologie op de werkplek.”

Het Workthere-onderzoek bevestigt volgens de organisatie dat technologie over het algemeen wordt beschouwd als de meest cruciale factor voor flexibele kantoormedewerkers, waarbij ruim 78 procent het belangrijk vindt. “Op de voet gevolgd door de ‘goede basisfactoren’ zoals verlichting en luchtkwaliteit, en de locatie. Hoewel technologie dus het belangrijkst wordt geacht, is slechts 62 procent van de ondervraagden tevreden met de huidige technologie in hun flexibele kantoorruimte, wat resulteert in een discrepantie van 16 procent.”

Als er wordt gekeken naar de verschillende vormen van technologie, blijkt uit het What Coworkers Want rapport dat 80 procent van de gebruikers van flexibele kantoorruimte wifi het belangrijkste aspect vindt, maar dat slechts 61 procent op dit moment tevreden is met de wifi-kwaliteit. “Mobiel bereik binnen flexibele kantoorruimte werd door 77 procent van de respondenten als belangrijk beoordeeld, waarvan 61 procent tevreden is met de huidige status.”

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, vult aan: “In lijn met de technologische ontwikkelingen zijn veel bedrijven nu afhankelijk geworden van e-mails en internet om te communiceren en dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het is daarom niet verwonderlijk dat wifi en mobiel bereik zo hoog in de ranglijst staan van mensen die werken in flexibele kantoorruimte. Wat echter interessant is, zijn de lagere tevredenheidsniveaus. Operators moeten zorgen dat ze een sterke digitale infrastructuur leveren om nieuwe leden aan te trekken en te behouden. Wifi is een bijzonder belangrijke factor en we zien nu certificeringen, zoals die van WiredScore, die digitale connectiviteit waarderen.”

Workthere is een ‘start-up’ die Savills in februari 2017 heeft gelanceerd om bedrijven te helpen bij het vinden van flexibele, co-working en serviced kantoorruimtes in Europa, Amerika en Azië.

www.workthere.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie