Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Gouden medaille voor Kinnarps

Gouden medaille voor Kinnarps

Delen

Goed nieuws voor Kinnarps; de meubelproducent ontving een gouden medaille van Ecovadis. “Dit bekent dat Kinnarps op vlak van duurzaamheid tot de top 5 procent bedrijven in de meubelsector behoort”, aldus een woordvoerder.

“Bij Kinnarps is duurzaamheid niet enkel een modewoord, maar zit het in het DNA.” De winst van de gouden medaille kan hierbij als illustratie dienen. Kinnarps gooide hoge ogen in de categorieën ‘milieu’, ‘eerlijk werk en mensenrechten’, ‘ethiek’ en ‘duurzame aankoop’.

Kinnarps stelt zich duidelijke doelen, die onder meer verwoord staan in het ‘Better Effect’-rapport van de fabrikant. De doelstellingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: ‘ruwe materialen en grondstoffen’, ‘klimaat’, ‘pure materialen’, ‘sociale verantwoordelijkheid’, ‘hergebruik’ en ‘ergonomie’.

“In 2019 werd het eerste product volledig gemaakt uit FSC-gelabeld hout gelanceerd. Het gaat om de Orkester kruk van NC Nordic Care. De kruk is duidelijk geïnspireerd op een pianokruk, waarbij de hoogte makkelijk kan worden aangepast.”

Ecovadis, die Kinnarps lauwerde met een gouden medaille, is een samenwerkingsplatform dat duurzaamheidsscores voor internationale toeleveringsketens biedt. “Sinds zijn oprichting in 2007 is EcoVadis de vertrouwde partner geworden voor inkooporganisaties in meer dan tweehonderd toonaangevende internationale bedrijven wereldwijd”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “Door mensen, processen en platforms te combineren heeft EcoVadis een toonaangevend team, een innovatieve technologie en een unieke MVO-beoordelingsmethode ontwikkeld die meer dan 198 inkoopcategorieën, 155 landen en 21 MVO-indicatoren beslaat.”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie