BIM-plug in van Gyproc

“Gebruik tijdens de ontwerpfase direct het meest geschikte wand- of plafondsysteem in het BIM-model met de nieuwe Gyproc BIM plug-in.” Dat meldt de Saint Gobain-firma in een persbericht.

“Deze unieke plug-in biedt de mogelijkheid om op twee manieren een Gyproc wand- of plafondsysteem te selecteren; zowel op segment als op systeemtype”, aldus de woordvoerder. “Ook kan er gefilterd worden op basis van de gewenste prestaties.”

De Gyproc BIM plug-in biedt volgens het bedrijf veel voordelen in zowel de ontwerpfase als de uitvoeringsfase van een bouwproject. De plug-in omvat onder meer een bouwcheck, waardoor¬†de gebruiker verzekerd is van het juiste systeem passend bij de constructie. “Gyproc wand- en plafondsystemen voldoen altijd aan de huidige Nederlandse regelgeving. Daarnaast blijven de systemen up-to-date door een directe verbinding met de Gyproc database.”

Voorts biedt de plug-in tijdwinst. “De Gyproc BIM Selector biedt de mogelijkheid om te filteren op prestatie of segmentniveau om zo het juiste systeem te vinden. Een verkeerde wanddikte behoort hiermee tot de verleden tijd.”¬†De ‘Levels of Detail’ zijn naar wens in te stellen. Hierdoor bevat het object altijd de benodigde informatie.
De Gyproc BIM plug-in is verkrijgbaar voor Revit 2017, 2018, 2019 en 2020. De plug-in vervangt de losse BIM-objecten die voorheen beschikbaar waren in de BIM-bibliotheek.

www.gyproc.nl/bim