Weinig wijzigingen in de top 100

Kinnarps is een beetje de Bohemian Rhapsody van de projectmeubelsector. Want in de meest recente versie van de FEMB top 100 staat de Zweedse gigant weer op 1. Ook voor het overige laat de lijst geen dramatische wijzigingen zien.

De top 5 wordt gecompleteerd door Steelcase, Nowy Styl, Vitra en ‘onze eigen’ Koninklijke Ahrend. Andere opvallende zaken uit de lijst: het door Nowy Styl overgenomen Majencia staat nog apart in de lijst (met een speciaal kleurtje) voor 113,8 miljoen euro. Tellen we dat getal op bij de 331 miljoen van Nowy Styl, dan komt het laatsgenoemde bedrijf op een virtueel totaal van 444,8 miljoen euro. Wil Kinnarps de ‘Bohemian Rhapsody’ blijven, dan zal het bedrijf er dus flink aan moeten trekken. Want in de huidige lijst staat Kinnarps genoteerd met een omzet van ‘slechts’ 418,46 miljoen euro…

Er is natuurlijk nog veel meer te zeggen over de lijst. Wie geïnteresseerd is in de ins en outs van de Europese markt kan de top 100 aanvragen via de FEMB.

www.femb.com