Bricks 10 jaar

Delen

Het modulaire soft seating programma Bricks van Casala’s Palau collectie bestaat 10 jaar. Designer Robert Bronwasser heeft Bricks in 2009 ontworpen. Aanleiding was de steeds groter wordende vraag naar multi-inzetbaar meubilair voor uiteenlopende activiteiten in open office omgevingen. Het resultaat was een van de eerste en meest uitgebreide modulaire zitsysteem voor de zakelijke markt.

“De afgelopen 10 jaar heeft Bricks zich veelvuldig bewezen in toonaangevende internationale projecten op uiteenlopende locaties”, aldus een woordvoerder. “Denk hierbij aan Nederlandse en Europese overheidsinstellingen, banken, zorginstellingen, verzekeringsmaatschappijen en universiteiten.” Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Bricks is er een nieuwe brochure uitgebracht en is er een ‘Designers Story’ van Robert Bronwasser verfilmd (zie de video bovenaan dit bericht).

Het Bricks programma omvat fauteuils, zitelementen, workspots, werkplekken met een in hoogte verstelbaar tafelblad en zitelement, wandsystemen, kabinetkasten en room-in-room paviljoens. “Al deze elementen kunnen onderling gecombineerd worden om een opstelling op maat te maken. De ene keer voor het creëren van privacy en de andere keer juist voor het integreren van open zit- en werkeilanden. Hierdoor kan men met Bricks een invulling geven aan uiteenlopende activiteiten als ontmoeten, geconcentreerd werken, vergaderen en loungen.”

Dutch Designer Robert Bronwasser liet zich inspireren door de city skyline. Er ontstond een strakke, architectonische vormgeving met een nadrukkelijke horizontale lijn die de Bricks elementen met elkaar verbindt. “Door het combineren van de verschillende elementen is iedere opstelling uniek en niet alleen een meubelstuk maar een waar onderdeel van het interieur. Het ergonomische ontwerp van Bricks biedt een optimaal zitcomfort. De toegepaste materialen hebben een geluiddempende werking en dragen hierdoor bij aan een betere akoestiek in de ruimte.”

Bricks is opgebouwd uit een kwalitatief hoogwaardige en duurzame constructie van een massief FSCÒhouten frame met stalen nosag veren, voorzien van hoogwaardig HR Ecoschuim. Hierdoor wordt de stoffering beschermd tegen direct contact met het schuim en wordt wrijving en slijtage van de stof drastisch gereduceerd. “Dit zijn invloedrijke factoren die het design, het comfort en de levensduur van Bricks bepalen.”

Robert Bronwasser (1968) brengt passie, creativiteit, gezond verstand en 25 jaar ervaring samen in functioneel design met een eigen gezicht. In 1992 studeerde hij Cum Laude af als Industrieel Ontwerper aan de Technische Universiteit Delft. Vandaag de dag is Robert Bronwasser een erkend ontwerper die samenwerkt met creatieve merken en labels van naam. Zijn werk is bekroond met diverse internationale designprijzen.

www.palau.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand